Gehaktbrood met cheddarkaas

gehaktbrood met cheddarkaas

Ingrediënten:

  • 600 gram gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 1/2 prei
  • 2 rode pepers
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels barbecuesaus
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 klein eitje
  • peper
  • zout
  • scheutje olijfolie
  • boter

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 185 graden, boven- en onderwarmte.
  • Vet de bakvorm in met een beetje boter.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de rode pepers fijn of hak in een hakmolen.
  • Snijd de prei fijn.
  • Verwarm een pan met een beetje olijfolie of boter. Bak hierin de ui, rode peper en prei een 5-tal minuten aan. Zet dan apart.
  • Doe het gehakt in een kom.
  • Kruid flink met peper en zout. Voeg ook de cayennepeper en paprikapoeder toe.
  • Voeg het paneermeel toe.
  • Doe het eitje erbij.
  • Giet de barbecuesaus erbij.
  • Doe de groenten erbij en meng alles met de handen door elkaar.
  • Iets minder dan de helft van het gehakt leg je op de bodem van de bakvorm. Duw het goed aan.
  • Snijd de kaas in lange stukken.
  • Leg twee lengtes kaas met een beetje opening ertussen. Leg ze niet tegen de rand.
  • Duw gehakt langs en tussen de plakken kaas. De rest van het gehakt leg je erbovenop. Duw goed aan.
  • Zet dit gehaktbrood nu in de oven, gedurende 50 minuten.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s