Ingrediënten:
- 350 gram tagliatelle
- 400 gram champignons
- 225 gram gamba’s (diepvries)
- 1 of 2 rode pepers, naar eigen smaak
- 2 grote tenen knoflook
- 2 stengels verse peterselie
- 250 ml room
- olijfolie
- peper
- zout
Bereiding:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af. Giet er een scheutje olijfolie doorheen.
- Snijd de rode peper(s) en knoflook fijn.
- Hak de peterselie fijn.
- Snijd elke champignon in vier stukken.
- Was de diepvriesgamba’s even onder de kraan met lauwwarm water totdat het ijs verdwenen is.
- Verwarm een hapjespan of wok met een scheutje olijfolie.
- Bak hierin de champignons enkele minuten aan.
- Voeg de knoflook en rode peper toe. Roer goed door.
- Voeg dan de gamba’s toe. Roer enkele minuten totdat ze lichtroze zijn geworden.
- Giet er dan de room bij. Laat even pruttelen totdat alles goed vermengd.
- Roer er de peterselie en tagliatelle doorheen.
- Werk eventueel af met een snufje zout en gemalen peper.