Pasta met gamba’s en champignons

pasta met gamba's en champignons

Ingrediënten:

  • 350 gram tagliatelle
  • 400 gram champignons
  • 225 gram gamba’s (diepvries)
  • 1 of 2 rode pepers, naar eigen smaak
  • 2 grote tenen knoflook
  • 2 stengels verse peterselie
  • 250 ml room
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af. Giet er een scheutje olijfolie doorheen.
  • Snijd de rode peper(s) en knoflook fijn.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Snijd elke champignon in vier stukken.
  • Was de diepvriesgamba’s even onder de kraan met lauwwarm water totdat het ijs verdwenen is.
  • Verwarm een hapjespan of wok met een scheutje olijfolie.
  • Bak hierin de champignons enkele minuten aan.
  • Voeg de knoflook en rode peper toe. Roer goed door.
  • Voeg dan de gamba’s toe. Roer enkele minuten totdat ze lichtroze zijn geworden.
  • Giet er dan de room bij. Laat even pruttelen totdat alles goed vermengd.
  • Roer er de peterselie en tagliatelle doorheen.
  • Werk eventueel af met een snufje zout en gemalen peper.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s