Ingrediënten:
- 250 gram verse lasagnebladen
- 400 gram rundergehakt
- 1 groot + 1 klein blik maïs (mag ook minder!)
- 2 kleine rode paprika’s
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- snufje cayennepoeder
- 720 ml passata (gezeefde tomaten in een fles)
- 1 groot blikje tomatenpuree
- 1 flinke koffielepel paprikapoeder
- 300 gram gemalen kaas
- 600 ml melk
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- peper
- zout
- olijfolie
Bereiding:
- Snijd de ui fijn.
- Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Doe de rode peper en knoflook in een hakmolen en snijd dit fijn. Dit kan ook met een mes.
- Verwarm een diepe braadpot met een scheutje olijfolie.
- Bak hierin het gehakt rul aan.
- Kruid met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper.
- Roer er de ui, knoflook en rode peper doorheen. Roer goed om gedurende een 4-tal minuten.
- Voeg het blikje tomatenpuree toe. Roer dit goed door het gehakt.
- Voeg de paprika toe en blijf regelmatig roeren.
- Giet er dan de gezeefde tomaten bij en zet het vuur laag met een deksel half op de braadpot.
- Laat dit nu rustig pruttelen gedurende een halfuurtje. Roer tussendoor even om.
- Voeg dan de kidneybonen en maïs toe. Roer enkele minuten.
- Nu maken we de kaassaus. Neem een apart pannetje en laat hierin de boter smelten.
- Voeg nu de bloem toe en roer goed met de garde.
- Voeg nu, al roerend, de melk toe. Laat de melk warm worden terwijl je blijft roeren. De saus zal nu dikker worden.
- Roer er nu 200 gram van de kaas doorheen. De kaas zal smelten.
- Is de saus te dik? Voeg dan gewoon een scheutje melk toe.
- Verwarm de oven voor op 190 graden, hetelucht.
- Neem een ovenschaal en schep er een klein laagje gehaktsaus in.
- Leg er een laagje verse lasagnebladen op. Snij de vellen in kleinere stukken, indien nodig zodat alles mooi past.
- Schep er een laagje kaassaus op.
- Leg er dan weer een laagje verse lasagnebladen op.
- Bouw de lasagne zo op totdat alle saus op is. Maar eindig altijd met een laag kaassaus.
- Strooi hier bovenop de kaas uit.
- Zet de ovenschaal nu een halfuur in de oven.