Lasagne op Mexicaanse wijze

lasagne op mexicaanse wijze

Ingrediënten:

  • 250 gram verse lasagnebladen
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 groot + 1 klein blik maïs (mag ook minder!)
  • 2 kleine rode paprika’s
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • snufje cayennepoeder
  • 720 ml passata (gezeefde tomaten in een fles)
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 flinke koffielepel paprikapoeder
  • 300 gram gemalen kaas
  • 600 ml melk
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Doe de rode peper en knoflook in een hakmolen en snijd dit fijn. Dit kan ook met een mes.
  • Verwarm een diepe braadpot met een scheutje olijfolie.
  • Bak hierin het gehakt rul aan.
  • Kruid met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper.
  • Roer er de ui, knoflook en rode peper doorheen. Roer goed om gedurende een 4-tal minuten.
  • Voeg het blikje tomatenpuree toe. Roer dit goed door het gehakt.
  • Voeg de paprika toe en blijf regelmatig roeren.
  • Giet er dan de gezeefde tomaten bij en zet het vuur laag met een deksel half op de braadpot.
  • Laat dit nu rustig pruttelen gedurende een halfuurtje. Roer tussendoor even om.
  • Voeg dan de kidneybonen en maïs toe. Roer enkele minuten.
  • Nu maken we de kaassaus. Neem een apart pannetje en laat hierin de boter smelten.
  • Voeg nu de bloem toe en roer goed met de garde.
  • Voeg nu, al roerend, de melk toe. Laat de melk warm worden terwijl je blijft roeren. De saus zal nu dikker worden.
  • Roer er nu 200 gram van de kaas doorheen. De kaas zal smelten.
  • Is de saus te dik? Voeg dan gewoon een scheutje melk toe.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden, hetelucht.
  • Neem een ovenschaal en schep er een klein laagje gehaktsaus in.
  • Leg er een laagje verse lasagnebladen op. Snij de vellen in kleinere stukken, indien nodig zodat alles mooi past.
  • Schep er een laagje kaassaus op.
  • Leg er dan weer een laagje verse lasagnebladen op.
  • Bouw de lasagne zo op totdat alle saus op is. Maar eindig altijd met een laag kaassaus.
  • Strooi hier bovenop de kaas uit.
  • Zet de ovenschaal nu een halfuur in de oven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s