Sushi Matcha (afhaal) – Heerlen

Dat we grote sushiliefhebbers zijn, moet waarschijnlijk al duidelijk zijn. Ook op vakantie proberen we graag een sushiadresje mee te pikken. Begin januari logeerden we in Kasteel Terworm en via ‘Thuisbezorgd’ bestelden we daar sushi. Het moment dat het bezorgscootertje met de vriendelijke bezorger van ‘Sushi Matcha’ voor de ingang stond, vergeten we nooit meer! En het moment dat we de sushi proefden, waren we helemaal om! Daar wilden we zeker nog eens opnieuw sushi gaan halen.
Zo’n twee weken geleden plaatsten we een bestelling via hun officiële site (want daar krijg je ook een korting van 5% en dat is altijd mooi meegenomen).

1

2

Een tiental minuten voor het tijdstip dat we ingepland hadden, stapten we al naar binnen. We mochten nog even wachten en toen was het dan ook vlug klaar. Ondertussen kijken we rond in het restaurant. Dit ligt trouwens midden in het centrum. Het oogt heel fris, is in moderne botanische stijl ingericht en het ziet er allemaal netjes uit. Echt groot is het niet want de zitplaatsen liggen allemaal aan één kant van de muur en je zit er best dicht op elkaar. Ik denk dat dit restaurant zich dan ook voornamelijk op ophalen en bezorgen richt.
De kok kwam ons nog even vriendelijk gedag zeggen. Hij herkende ons nog van de bezorging bij kasteel Terworm! Heel leuk en bijzonder. Dat had hij goed onthouden!
Hij vond het bijzonder dat we eigenlijk speciaal naar Heerlen kwamen voor hun sushi. En dat is het eigenlijk ook wel… 🙂

16

Eenmaal thuis maken we foto’s en kan het proeven beginnen!
Bij onze bestelling kregen we 14 zakjes sojasaus van Kikkoman. Die zakjes sojasaus vinden wij een goed idee. Het is makkelijk in gebruik, oogt fris en Kikkoman is gewoon een erg smaakvolle sojasaus! De gember en wasabi hebben we niet getest en dus ook niet gevraagd bij onze bestelling. Wij houden daar niet van. Zonde dus als je dat weg moet gooien.

19

We beginnen aan de temaki’s. De temaki’s zien eruit als een hoorntje van norivel.
De temaki’s hebben het formaat van all you can eat- restaurant. Niet gigantisch groot maar wel goed gevuld. De temaki zalm werd gevuld met dikke plakken zalm, komkommer, avocado en mayonaise. Heerlijk smeuïg door de mayonaise die toegevoegd wordt. Het smaakt heerlijk!
De California temaki is gevuld met krabstick, een grote hoeveelheid viskuit, komkommer, avocado en mayonaise. Aan vulling geen gebrek! De hoeveelheid rijst is niet te overheersend! En de vulling zit echt tot onderaan de temaki. Perfect!

23

De vegetarische crispy roll is groot van formaat en ziet er goed uit. De hoeveelheid vulling is groter dan de hoeveelheid rijst. Zo hoort het eigenlijk ook te zijn! Hij is lekker krokant en goed van smaak. Maar hij is wel droger in de mond. Iets van een mayonaise zou er wel lekker op zijn geweest!

20

De California roll is strak gerold met daarin veel vulling! De vulling bestaat uit surimi, avocado en komkommer. Bovenop ligt er flink wat viskuit. We vinden hem echt geweldig, mede ook door de mayonaise die er doorheen zit. Daar houden we echt van!
Ook deze roll is weer flink van formaat! Niks op aan te merken.

22

Daarna testen we de Ebi fry roll met een gefrituurde garnaal binnenin. Er zit ook nog een plakje avocado en viskuit in en bovenop liggen er gefrituurde uitjes die veel smaak afgeven. Hij is lekker!

9

De grilled chicken is een rol sushi met 2 grote stukken gegrilde kip, komkommer, afgewerkt met teriyakisaus en sesamzaadjes. De kip heeft een typische barbecuesmaak. Iets waar wij minder van houden. Tot nu toe vinden we deze dan ook het minst lekker.

De dragon roll is mijn favoriet!  Simpelweg omdat hier alles van het lekkerste op ligt! Ik kende hem nog van de vorige keer. Toen bestelden wij hem ook en waren we meteen verkocht.
Bovenop ligt er een grote plak paling met bijbehorende palingsaus, lente-uitjes, viskuit, avocado, Japanse mayonaise en een gefrituurde garnaal. Ook deze is van gigantisch formaat. Hij past net in mijn mond! Maar wat smaakt hij perfect!

12

De salmon avocado roll met zalm, avocado en viskuit. Rondom een dun laagje rijst met stukjes gedroogd zeewier en sesamzaadjes. Er zit zeker voor de helft zalm in! Hier zijn ze echt niet gierig. Dit maakt het meesterlijk! Top! Ook een favoriet!

Daarna proeven we de Rainbow roll. Ook deze roll is gigantisch groot. Binnenin zit er avocado, komkommer, surimi, viskuit en mayonaise. In de bovenkant zit wel verschil. Er zijn er twee met een plak zalm, eentje met tonijn en de vierde met plakjes avocado. Dit maakt het tot een echte regenboog! Het is echt proppen om hem binnen te krijgen maar dat vinden wij echt niet erg! Deze sushi smaakt echt perfect!

Als laatste testen we de Sushi Matcha roll. Deze bevat zalm, tonijn, avocado, Japanse mayonaise. Bovenop ligt een plak krabstick met matcha (thee gemaakt van gestoomde, gedroogde theebladeren). De matcha geeft een beetje zoetigheid af en dat vinden we echt verrassend! Deze sushi is een hele smaakbelevenis!

Zoals jullie waarschijnlijk wel opmerken, is onze smaaktest helemaal geslaagd! We hebben echt genoten en zijn blij dat we nog eens sushi besteld hebben bij deze Sushi Matcha in Heerlen. Wat ons betreft echt een toppertje!

Lekker!

  • ruim aanbod sushi
  • makkelijk te bestellen via de website
  • mooi op tijd klaar
  • grote, goedgevulde sushirollen
  • veelal smeuïge sushi door het gebruik van de Japanse mayonaise
  • ruime hoeveelheid sojasaus
  • vriendelijk personeel

Niet zo lekker!

  • iets te intense bbq smaak bij de grilled chicken roll (niet zo onze smaak)
  • crispy roll iets te droog

9enhalf

Sushi Matcha, Oranje Nassaustraat 15, Heerlen, https://www.sushimatcha.nl/

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s