Ingrediënten:
- 500 gram broccoli
- 250 gram penne
- 4 koffielepels groene pesto of maak je eigen pesto (zie onderaan het recept)
- 80 ml kookroom
- kaasschilfers van Parmigiano Reggiano
- peper
Bereiding:
- Maak eventueel eerst zelf jouw pesto (zie hieronder).
- Snijd de stronk van de broccoli. Snijd roosjes van de broccoli.
- Verwarm een ketel met water tot het kookt en kook hierin de broccoli gedurende een 8 à 11 minuten (naargelang de grootte van de roosjes). Giet dan af.
- Kook gelijktijdig de penne volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af.
- Verwarm een wokpan met daarin de penne.
- Voeg daaraan de pesto toe.
- Giet de room erbij. Roer goed.
- Roer er voorzichtig de broccoli doorheen.
- Kruid met een beetje peper naar smaak.
- Werk af met de kaasschilfers.
Bereiding van zelfgemaakte basilicumpesto:
- Maak de pesto door eerst 3 eetlepels pijnboompitten aan te bakken in een verwarmde pan. Laat ze afkoelen.
- Doe 40 gram geraspte Grana Padano in de hakmixer, samen met de pijnboompitten.
- Voeg dan 4 eetlepels olijfolie en verse bos basilicum toe. Meng het tot een fijne massa.