Pasta pesto met broccoli

pasta pesto broccoli

Ingrediënten:

  • 500 gram broccoli
  • 250 gram penne
  • 4 koffielepels groene pesto of maak je eigen pesto (zie onderaan het recept)
  • 80 ml kookroom
  • kaasschilfers van Parmigiano Reggiano
  • peper

Bereiding:

  • Maak eventueel eerst zelf jouw pesto (zie hieronder).
  • Snijd de stronk van de broccoli. Snijd roosjes van de broccoli.
  • Verwarm een ketel met water tot het kookt en kook hierin de broccoli gedurende een 8 à 11 minuten (naargelang de grootte van de roosjes). Giet dan af.
  • Kook gelijktijdig de penne volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af.
  • Verwarm een wokpan met daarin de penne.
  • Voeg daaraan de pesto toe.
  • Giet de room erbij. Roer goed.
  • Roer er voorzichtig de broccoli doorheen.
  • Kruid met een beetje peper naar smaak.
  • Werk af met de kaasschilfers.

 

Bereiding van zelfgemaakte basilicumpesto: 

  • Maak de pesto door eerst 3 eetlepels pijnboompitten aan te bakken in een verwarmde pan. Laat ze afkoelen.
  • Doe 40 gram geraspte Grana Padano in de hakmixer, samen met de pijnboompitten.
  • Voeg dan 4 eetlepels olijfolie en verse bos basilicum toe. Meng het tot een fijne massa.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s