Atlantis – Nederweert

Dit keer gaan we met ons tweetjes naar ‘Wereldrestaurant Atlantis’ in Nederweert.
Niet voor de eerste keer… nee, we waren hier al eerder maar dan met vrienden of familie. Dit restaurant vinden we ook niet zo geschikt om gezellig met z’n tweetjes te gaan eten. Simpelweg om de reden dat het restaurant heel groot opgezet is en het hier om een buffetrestaurant gaat waar je steeds op moet staan om het volgende gerecht te gaan halen. Niks mis mee… maar heel romantisch is dat niet!
Toch besloten we om op een doordeweekse avond toch eens naar Atlantis te gaan, met ons tweeën. Eerst een rondje foto’s maken en daarna tafelen.
Zo gezegd, zo gedaan.

1

Bij binnenkomst word je aan de kassa ontvangen. Zij vragen je welk arrangement je graag wilt hebben. Je kunt hier kiezen uit 2,5 uur of 3 uur onbeperkt eten. Het verschil is slechts 2 euro. Doordeweeks betaal je 29,50 euro p.p., in het weekend 31,50 euro en dat voor 2,5 uur.
Daarin zit niet alleen het eten maar ook de frisdrank, koffie, thee, bier en wijn.
Wil je iets anders drinken (bijvoorbeeld ‘sterke’ drank of een cocktail) dan kun je extra munten aanschaffen bij de kassa.

3

Het restaurant is heel ruim opgezet. Je krijgt een tafeltje toegewezen en dan kun je eigenlijk meteen starten. De drankjes kun je vinden in de koelingen of aan de tap. Voor het bier, de wijn en ‘sterke’ drank kun je bij de bar terecht. Daar helpt het personeel je dan verder.

6
Het eten vind je per categorie in warmhoudbakken of op gekoelde schalen. De borden kun je zelf nemen en dan kun je beginnen met opscheppen. De keuze is enorm!


De schalen worden goed aangevuld. Achteraan in de hoek kun je terecht bij de wok. Je schept eerst alles op het bord dat je graag wilt laten wokken en kiest een saus. Ter plekke wordt jouw wok maaltijd bereid. Er is ook een teppanyaki (Japanse bakplaat) en grill. Hier kun je jouw vlees – of visbestelling doorgeven die dan ter plekke gebakken wordt. De keuze is uitgebreid. Zo kun je er bijvoorbeeld terecht voor een ossenhaas, zalm, coquilles, eendenborst, t-bone…

9

Bij de voorgerechten vind je o.a. sushi, sojabonen, carpaccio, gevulde eitjes, salade, oesters en zelfs kreeft.

Wij begonnen (zoals gewoonlijk) met een rondje sushi. We kozen de sashimi van zalm, nigiri met zalm, California roll en de ebi tempura. En dat smaakte allemaal prima. Ik had nog een grote rol met allerlei verschillende ingrediënten (o.a. zalm, surimi, avocado, komkommer, zoet ei) en daarbovenop lag een beetje mayonaise. Dat vond ik enorm lekker. Bij de andere sushi heb je geen extra toefjes mayonaise of saus. En dan smaakt alles meer basic. Voor ons mag er nog wel iets meer aandacht besteed worden aan de extra sausjes. Dat maakt het allemaal iets smaakvoller.


Daarna gingen we richting de teppanyaki voor een stuk ossenhaas. Mijn vriend koos er ook nog de eendenborst bij. Je mag namelijk twee stukken vlees/vis bestellen per keer.
Het vlees zag er goed uit en was mooi van formaat. Zeker niet te overdadig maar ook niet te klein! Helaas werd het vlees te lang op de teppanyaki gebakken en was het al te ver doorbakken.
Bij de grill werden de zalm en biefstuk wel uitstekend gebakken. Daar werd ook gevraagd hoe we de biefstuk bereid wilden hebben.
Nu moeten we ook vermelden dat het bij de grill en teppanyaki altijd een verrassing is. De ene keer wordt het vlees perfect gebakken, een andere dag is het echt te ver door en daardoor een enorme tegenvaller. Het ligt er maar net aan welke kok er achter de bakplaat staat.


Verder hebben we nog gegeten van het Europese gedeelte. Hier vind je bijvoorbeeld de groene asperges, bloemkool, maïs, aardappelgratin, boontjes, zalm in roomsaus…
Mijn favoriete gerechtjes zijn daar de groene asperges. De aardappelgratin was mooi gegaard maar de saus is een tikkeltje te zout naar mijn smaak.
Bij het Chinese gedeelte wilde ik eigenlijk heel graag het krokante buikspek maar we hadden pech. Dit keer lagen er stukjes vlees maar het had duidelijk een heel andere smaak en bereiding dan dat buikspek van de vorige keer. Helaas voor ons want dat buikspek vinden we altijd heerlijk!
Gelukkig lag er nog saté en loempia’s. Mijn vriend ging ten volle voor de frietjes.

Ook de kinderen zullen hier zeker wel wat lekkers kunnen vinden. Er liggen gefrituurde snacks, krulfrietjes, kroketten, lasagne en verschillende pizza’s.

10
De desserts zijn een feestje!  In de koeling staan diverse kleine taartjes, soesjes, gebakjes… Dit keer zag ik ook puddingbakjes staan die je af kon geven en die ze dan terplekke branden tot crème brûlée. De crème was mooi vast, mocht nog iets meer vanillesmaak hebben maar was wel mooi gebrand met een hard suikerkorstje.
De slush puppie heb ik ook maar meteen geprobeerd. 🙂 Ook lekker en vooral heel koud! *brainfreeze*

12
Verder kun je hier ook nog kiezen uit schepijs, yoghurtijs, chocoladefondue (bruin en wit) en kun je een grote suikerspin laten maken! Echt een feestje!

5

Kortom…
We hebben lekker gegeten, hadden veel te kiezen en doordeweeks is het lekker rustig tafelen (ook met z’n tweetjes). In het weekend raad ik dat tafelen met z’n tweeën af.
Maar dit restaurant kan de drukte wel goed aan! Ook in het weekend!
Alles is ontzettend ruim opgezet en de bakplaten staan goed opgesteld zodat de rij het gangpad niet belemmert. Alleen is het altijd een gok hoe het vlees er gebakken wordt, mooi rood/medium of te hard!
Door het aanbod aan kreeft, oesters, coquilles… kun je ook eens iets proeven wat je anders misschien niet zo vlug zou eten.

Lekker!

  • ruime keuze aan gerechten
  • ook duurdere producten om te kiezen
  • veel lekkers voor kinderen
  • vieze borden en lege flesjes worden tijdig afgeruimd
  • vaste prijs voor eten & drinken

Niet zo lekker!

  • vlees soms ook te hard gebakken bij de grill/teppanyaki
  • aardappelgratin te zout

8enhalf

Wereldrestaurant Atlantis, Randweg West 4c, Nederweert, http://atlantisnederweert.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s