Soep van zoete aardappel, courgette en maïs

soep van zoete aardappel, courgette en maïs

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 dikke ui
  • 1 rode peper
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 groot blik maïs + 1 klein blikje maïs (als garnering)
  • 1 kipfilet
  • 1,2 liter heet water met 2 bouillonblokjes
  • 2 stengels lente-ui (als garnering)
  • handvol gebakken uitjes (als garnering)
  • boter

Bereiding:

  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Snijd de courgette in grove stukken.
  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in grove stukken.
  • Snijd de knoflook en rode peper heel fijn.
  • Verwarm een kookpot met een klontje boter.
  • Bak de ui glazig aan in de boter.
  • Voeg dan de rode peper en knoflook toe. Roer even door.
  • Voeg dan de zoete aardappel en courgette toe. Roer een paar minuten door.
  • Voeg dan het water en de bouillonblokjes toe.
  • Voeg het grootste blikje maïs toe en laat de soep nu op middelhoog vuur pruttelen totdat de zoete aardappel goed gaar is. Prik even met de vork om te controleren.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in kleine stukjes.
  • Verwarm een braadpannetje met een klontje boter en bak hierin de kip rondom aan.
  • Mix de soep met de staafmixer.
  • Voeg nu de kip toe.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen.
  • Werk de soep af met lente-ui, maïskorrels en gebakken uitjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s