Ingrediënten:
- 400 gram spirelli
- 1 ui
- 1 rode peper
- 2 knoflooktenen
- 300 gram verse spinazie
- 200 gram Parmezaanse kaas of grana padano, geraspt
- 100 gram gemalen kaas
- 200 ml pastawater
- 250 ml kookroom
- 2 groentebouillonblokjes
- peper
- zout
- scheutje olijfolie
Bereiding:
- Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 200 graden, grillstand met circulatielucht.
- Vul een kookpot met water dat ruim voldoende is om de pasta te koken. Verkruimel hierin de bouillonblokjes.
- Giet de pasta daarna af maar bewaar 200 ml van het kookvocht.
- Snijd de ondertussen de ui fijn.
- Snijd de knoflook en rode peper fijn.
- Verwarm een diepere pan met een scheutje olie.
- Bak hierin de ui glazig aan.
- Voeg de rode peper en knoflook toe.
- Meng er nu beetje bij beetje de spinazie aan toe.
- Giet de room erbij en het kookvocht.
- Voeg dan de Parmezaanse kaas (grana padano) toe.
- Voeg de pasta toe.
- Zet het vuur hoog maar blijf roeren totdat de room indikt en de saus dikker wordt.
- Kruid bij met zout en peper naar smaak.
- Giet de pasta in de ovenschaal.
- Bedek met de gemalen kaas.
- Zet de ovenschaal zo’n 10 minuten in de oven.