Pastaschotel met spinazie en kaas

ovenschotel met spinazie en kaas

 

Ingrediënten:

  • 400 gram spirelli
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 knoflooktenen
  • 300 gram verse spinazie
  • 200 gram Parmezaanse kaas of grana padano, geraspt
  • 100 gram gemalen kaas
  • 200 ml pastawater
  • 250 ml kookroom
  • 2 groentebouillonblokjes
  • peper
  • zout
  • scheutje olijfolie

Bereiding:

  • Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden, grillstand met circulatielucht.
  • Vul een kookpot met water dat ruim voldoende is om de pasta te koken. Verkruimel hierin de bouillonblokjes.
  • Giet de pasta daarna af maar bewaar 200 ml van het kookvocht.
  • Snijd de ondertussen de ui fijn.
  • Snijd de knoflook en rode peper fijn.
  • Verwarm een diepere pan met een scheutje olie.
  • Bak hierin de ui glazig aan.
  • Voeg de rode peper en knoflook toe.
  • Meng er nu beetje bij beetje de spinazie aan toe.
  • Giet de room erbij en het kookvocht.
  • Voeg dan de Parmezaanse kaas (grana padano) toe.
  • Voeg de pasta toe.
  • Zet het vuur hoog maar blijf roeren totdat de room indikt en de saus dikker wordt.
  • Kruid bij met zout en peper naar smaak.
  • Giet de pasta in de ovenschaal.
  • Bedek met de gemalen kaas.
  • Zet de ovenschaal zo’n 10 minuten in de oven.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s