Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 10 eetlepels paneermeel
- 2 eieren
- 5 eetlepels Parmezaanse kaas (gemalen, uit de koeling)
- 1 koffielepel knoflookpoeder
- 1 koffielepel gedroogde peterselie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gemalen peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de bakplaat eerst uit de oven.
- Snijd de uiteinden van elke courgette. Snijd de courgette in de lengte door. En dan door de helft.
- Snijd er nu sticks (soort van partjes) van.
- Neem een kom en meng hierin de panko, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, peterselie, zout en de peper.
- Kluts de eieren in een apart kommetje.
- Wentel elk stukje courgette apart door het ei en daarna door de panko-mengeling. Zorg dat de panko helemaal rondom de courgette plakt.
- Leg elk stukje courgette, naast elkaar, op een bakplaats met daaronder een bakpapiertje
- Zet dit nu 20 minuten in de oven. .