Ovenschotel pasta ‘Alfredo’ met kip

pastaschotel alfredo met kip

Ingrediënten:

  • 600 gram kipfilet
  • 500 gram penne
  • 4 teentjes knoflook
  • 600 ml heet water
  • 500 ml kookroom
  • 200 gram Parmezaanse kaas (of grana padano)
  • 100 gram gemalen kaas of geraspte mozzarella
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Verwarm een pan met een scheutje olijfolie.
  • Doe hierin de blokjes kipfilet.
  • Kruid de kip met peper en zout.
  • Voeg de knoflook toe en roer goed om voor een 2-tal minuten.
  • Los de blokjes kippenbouillon op in het hete water.
  • Giet de kippenbouillon en room bij de kip.
  • Doe dan meteen de (ongekookte) penne erbij. Kook dit zo’n 10 minuten totdat de pasta gaar is.
  • Roer er nu de Parmezaanse kaas doorheen.
  • Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout naar eigen smaak.
  • Vet de ovenschaal in met een klontje boter. Vergeet vooral de randen niet.
  • Schep het pasta-mengsel nu in de ovenschaal.
  • Werk af met de gemalen kaas.
  • Zet dit nu nog zo’n 12-tal minuten in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s