Ingrediënten:
- 600 gram kipfilet
- 500 gram penne
- 4 teentjes knoflook
- 600 ml heet water
- 500 ml kookroom
- 200 gram Parmezaanse kaas (of grana padano)
- 100 gram gemalen kaas of geraspte mozzarella
- 2 blokjes kippenbouillon
- zout
- peper
- olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Verwarm een pan met een scheutje olijfolie.
- Doe hierin de blokjes kipfilet.
- Kruid de kip met peper en zout.
- Voeg de knoflook toe en roer goed om voor een 2-tal minuten.
- Los de blokjes kippenbouillon op in het hete water.
- Giet de kippenbouillon en room bij de kip.
- Doe dan meteen de (ongekookte) penne erbij. Kook dit zo’n 10 minuten totdat de pasta gaar is.
- Roer er nu de Parmezaanse kaas doorheen.
- Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout naar eigen smaak.
- Vet de ovenschaal in met een klontje boter. Vergeet vooral de randen niet.
- Schep het pasta-mengsel nu in de ovenschaal.
- Werk af met de gemalen kaas.
- Zet dit nu nog zo’n 12-tal minuten in de oven.