Pittige spareribs

Ingrediënten:

  • 2 kleine spareribs
  • 100 ml barbecue saus (bv. Santa Maria Original)
  • 50 gram bruine suiker
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepoeder
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 1 theelepels zout
  • 1 theelepel gemalen peper

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 140 graden, boven- en onderwarmte.
  • Wrijf de ribs rondom in met zout, peper, paprikapoeder, cayennepeper, oregano en bruine suiker.
  • Leg twee vellen aluminiumfolie die ik als een plusteken (+) over elkaar heb gelegd (horizontaal en verticaal). Vouw de aluminiumfolie dan dicht zoals een mooi pakje.
  • Bak dit nu 2 uren in de oven.
  • Haal de bakplaat met de ribs uit de oven en vouw de folie open.
  • Verwarm de oven nu op 260 graden, grillstand met circulatielucht.
  • Smeer de ribs, die nog steeds op de folie liggen, nu royaal in met barbecuesaus, alleen de bovenkant.
  • Bak de ribs nog eens 10 minuten in de oven, zonder de folie erover te vouwen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s