Stoofvlees met een Indiaas tintje

stoofvlees met een Indiaas tintje

Ingrediënten:

  • 1 kg sukadelappen
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • een stukje gember, ter grootte van een duim
  • 3 kleine teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel honing
  • 1/4 citroen
  • 600 ml kokosmelk
  • 300 ml heet water
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 koffielepels Vadouvan specerijen (bijv. Pure Specerijen van Verstegen & Spices)
  • boter

Bereiding:

  • Schil de gember alvast en snijd hem in grove blokken.
  • Ontpel de knoflook en halveer.
  • Doe de rode peper, gember en knoflook in een hakmolen en hak fijn.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de sukadelappen in blokjes van een 4-tal cm.
  • Verwarm een braadpan met boter en bak de helft van de sukadeblokjes rondom bruin aan. Haal ze uit de pan en bak de tweede helft van het vlees. Haal daarna uit de pan.
  • Verwarm dezelfde pan met een klontje boter en bak de ui glazig aan.
  • Voeg dan het mengsel van rode peper, gember en knoflook toe. Roer goed door elkaar.
  • Voeg de Vadouvan specerijen toe en bak heel kort mee.
  • Roer de sambal, honing en ketjap erdoor.
  • Pers de citroen uit.
  • Voeg het water toe en roer goed over de bodem van de pan tot alle specerijen oplossen.
  • Doe nu de kokosmelk erbij.
  • Leg de laurierblaadjes erin. Zet het vuur nu laag zodat het een beetje pruttelt.
  • Zet het deksel op de pan en laat 2,5 à 3 uurtjes sudderen zodat het vlees goed uit elkaar valt. Roer regelmatig en kijk of er voldoende vocht in de pan blijft.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s