Ingrediënten:
- 3 zoete aardappelen
- 2 blikjes maïs (300 gram elk)
- 1 rode peper
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 blokjes groentebouillon
- boter
- 2,2 liter water
Bereiding:
- Snijd de zoete aardappelen in grove blokjes.
- Snijd de rode peper en knoflook fijn.
- Snijd de ui in grove stukken.
- Verwarm een grote kookpot met een klontje boter.
- Bak de ui glazig aan.
- Voeg dan de rode peper en knoflook toe. Roer goed.
- Voeg de zoete aardappel toe en roer.
- Doe er dan de blikjes maïs bij.
- Roer en giet het water erbij.
- Verkruimel de groentebouillonblokjes fijn.
- Laat nu zo’n 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen totdat de zoete aardappel gaar is. Prik even om dit te controleren.
- Pureer de soep dan met de staafmixer.
Werk eventueel af met gebakken uitjes.