Zoete aardappel – maïssoep

zoete aardappel maissoep

Ingrediënten:

  • 3 zoete aardappelen
  • 2 blikjes maïs (300 gram elk)
  • 1 rode peper
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blokjes groentebouillon
  • boter
  • 2,2 liter water

Bereiding:

  • Snijd de zoete aardappelen in grove blokjes.
  • Snijd de rode peper en knoflook fijn.
  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Verwarm een grote kookpot met een klontje boter.
  • Bak de ui glazig aan.
  • Voeg dan de rode peper en knoflook toe. Roer goed.
  • Voeg de zoete aardappel toe en roer.
  • Doe er dan de blikjes maïs bij.
  • Roer en giet het water erbij.
  • Verkruimel de groentebouillonblokjes fijn.
  • Laat nu zo’n 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen totdat de zoete aardappel gaar is. Prik even om dit te controleren.
  • Pureer de soep dan met de staafmixer.

Werk eventueel af met gebakken uitjes.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s