De Barrier – Lommel

Een avondje weg met vriendinnen. Dit keer zouden we gaan eten bij De Barrier in Lommel. Op een vrijdagavond stapten we om 19 uur binnen.
Bij binnenkomst was het al even verwarrend welke deur te nemen. Maar uiteindelijk hoorden we dat het de middelste moest zijn! 😉
Dat het een groot restaurant was, was meteen duidelijk. Er waren wel maar enkele tafeltjes bezet dus hadden we genoeg keuze waar te gaan zitten. Op het ene tafeltje stond een tafelbarbecue (waarschijnlijk via Social Deal gereserveerd) waardoor de vleesgeur het restaurant goed vulde. Verder miste het restaurant duidelijk sfeer. De witte muren, de donkere stoelen  (die al hun stevigheid wel verloren hadden) en een nogal weinig aangeklede ruimte had mooier ingericht kunnen worden.

2

Een ruime keuze op de kaart dus duurde het even voordat we de keuze gemaakt hadden. Toen ik uiteindelijk doorgaf dat ik graag een steak met gratin had, kreeg ik het antwoord dat de laatste steak zonet al besteld was door een andere tafel. Raar… dat om 19 uur, met maar 4 volle tafeltjes terwijl ze ook nog aan de muur het 3-gangenmenu hebben hangen met steak in de hoofdrol!
Kuch… dat was een heel slecht begin want ook mijn andere vriendin wilde graag een biefstuk bestellen. Dus moesten we terug op zoek naar een andere optie!
Gelukkig stond er ook nog de filet pur en entrecote op het menu maar toen ik hoorde dat ook die uitverkocht was, werd ik even radeloos!
Toen mijn oog uiteindelijk op het huisbereide konijn viel, moest de ober nog even naar de keuken om te vragen of die nog wel aanwezig was! De eerste indruk was dus vooral geen goede!
Mijn ene vriendin, die in eerste instantie ook de steak zou kiezen, zou voor het stoofvlees gaan. Mijn andere vriendin koos het gerecht met de kaas- en garnalenkroket maar dan als hoofdgerecht. We bestelden allemaal friet bij onze hoofdgerechten.

1

Uiteindelijk kregen we onze borden op tafel. Leuke borden en kommetjes! En het zag er ook goed uit. De friet kwam als grotere kom in het midden van de tafel te staan. Op onze borden lagen de kleine potjes bestelde mayonaise (aan 1 euro/stuk). Verder kregen we er nog een kommetje salade bij. Er zat een zure mosterddressing overheen die me iets té zuur was. De kool die erin zat, was al behoorlijk uitgedroogd.

6
Mijn vriendin was tevreden over haar portie stoofvlees. Ook ik heb een stukje vlees en saus mogen proeven. De saus had een mooie dikte maar het vlees vond ik toch echt droog en vast. Wat mij betreft, moet stoofvlees heel mals zijn en bijna uit elkaar vallen.
Kwestie van smaak dus…

4

Mijn andere vriendin kreeg een garnalenkroket en twee kaaskroketten met daaronder de salade geserveerd. Dit zag er goed uit. De kroketten waren krokant gefrituurd en goed van smaak. Op het bord stond ook nog een kommetje met cocktailsaus. De salade vond mijn vriendin niet zo’n heel groot succes.

5

Mijn konijnenbil was goed gegaard. De saus met rozijntjes was heerlijk! Echt top! Maar genoeg vond ik het echt niet! Andere restaurants waar ik eerder konijn at, gaven voor hetzelfde geld twee billen. Dus nu zou je je buik vooral moeten vullen met de bijbehorende friet. En ja, die friet…
De friet die in de kom zat, was oké om te eten met de nodige saus en mayonaise erbij. Maar hij was eigenlijk té slap. Mijn vriendinnen wilden nog graag een extra portie friet maar ook deze was weer iets te slap. Ook jammer! Misschien had ik toch beter de gratin gekozen.

3

Als afsluiter nemen we meestal nog een nagerechtje… vooral als we nog een plekje vrij hebben! 😉
Maar we kregen al vlug te horen dat er alleen ijscoupes te bestellen waren. De vermelde chocomousse van de kaart op de website was er dus helaas niet en de wafels en appeltaart van de huidige menukaart werden dus ook niet geserveerd. Wat een teleurstelling!
Toen de laatste gasten, om iets na 21 uur, het restaurant verlieten en de lichten achteraan het restaurant al gedoofd werden, besloten we ook maar te gaan.

Een groot succes was het niet! Wat ons betreft niet meer voor een volgende keer…

Lekker!

  • ruim restaurant
  • lekkere konijnenbil met heerlijke saus

Niet zo lekker!

  • ruime keuze op de kaart maar een beperkte keuze in werkelijkheid
  • geen ruime porties voor de gevraagde prijs
  • heel zure saladedressing
  • de friet mocht krokanter

 

 

4

Brasserie De Barrier, Luikersteenweg 234, Lommel, http://debarrier-lommel.be/

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s