Ingrediënten
- 700 gram aardappelschijfjes (uit de koeling)
- 150 gram bacon
- 400 gram rundergehakt
- 1 rode paprika
- 150 gram prei, in dunne ringen
- 1 ui
- 1 rode peper
- 2 knoflooktenen
- 4 plakjes cheddarkaas
- 2 eieren
- 250 ml kookroom
- 1 koffielepel paprikapoeder
- peper
- zout
- boter
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de paprika in fijne blokjes.
- Snijd de ui fijn.
- Snijd de knoflook fijn.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd hem fijn.
- Snijd de bacon in grove stukjes.
- Verwarm een braadpan en bak de bacon rondom bruin aan. Haal uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Verwarm een diepere pan met een klontje boter en bak hierin de ui glazig aan.
- Voeg de knoflook en rode peper erbij.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Kruid dit met de paprikapoeder, peper en zout.
- Voeg de paprika toe. Roer een 2-tal minuten goed om.
- Voeg dan nog de prei toe. Roer hem een 5-tal minuten door het gehakt. Zet dan de pan aan de kant.
- Roer er tenslotte de bacon door.
- Vet de ovenschotel in met boter. Vergeet de randen niet.
- Doe 1/3 van het gehakt in de ovenschaal.
- Doe er één laagje aardappelschijfjes op.
- Leg er weer een laagje gehakt (1/3) op.
- Leg de plakjes cheddarkaas op het gehakt.
- Leg er nu weer een laagje aardappelschijfjes op.
- Werk nu af met het laatste deel van het gehakt.
- Leg er nog een laagje aardappelschijfjes op.
- Klop de eieren en de room los en giet het in de schotel.
- Werk af met de gemalen kaas.
- Zet dit nu een uurtje in de oven. Als de kaas te donker wordt, kun je er een stukje aluminiumfolie overheen leggen.