Pasta-ovenschotel met champignons en kip

oven-pastaschotel met champignons en kip

Ingrediënten:

  • 300 gram penne
  • 400 gram kipfiletblokjes
  • 1 knoflookteentje
  • 1 kleine ui
  • 350 gram kastanjechampignons
  • 250 ml kookroom
  • 80 gram gemalen kaas
  • peper
  • zout
  • gedroogde/verse peterselie
  • boter of olijfolie

Bereiding:

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af.
  • Verwarm de oven voor op grillstand, 190 graden.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de kastanjechampignons in 2 of 4 stukken naargelang de grootte.
  • Verwarm een pan met een beetje boter of olijfolie.
  • Bak hierin de kip snel rondom aan.
  • Voeg de ui toe en bak deze glazig.
  • Roer er de knoflook doorheen.
  • Voeg de champignons toe en roer goed door gedurende een 3-tal minuten.
  • Kruid stevig met peper en zout.
  • Giet de kookroom erbij en laat op middelhoog pruttelen zodat de room wat indikt.
  • Als de room dik genoeg is, voeg je de penne toe. Roer alles voorzichtig door elkaar.
  • Werk af met de peterselie en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout naar eigen smaak.
  • Doe dit mengsel in een ovenschaal.
  • Bedek met een laagje gemalen kaas.
  • Zet dit nu een 5-tal minuten onder de grillstand. Houd dit zeker in de gaten!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s