Ovenschotel met rijst en kip

rijstschotel met kip

Ingrediënten:

  • 1 pakje gele rijst (400 gram
  • 500 gram kipfiletreepjes
  • 1 prei
  • 1 grote rode paprika
  • 3 stengels bosui
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 knoflookteentje
  • 100 gram gemalen kaas
  • 1 theelepel kurkuma
  • snufje zout
  • flinke draai aan de pepermolen
  • 5 eetlepels olijfolie

 

Bereiding:

  • Maak een mengsel van de olijfolie, kurkuma, zout en peper. Leg de kip hierin. Laat minstens een halfuur marineren.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet daarna af.
  • Verwarm de oven voor op grillstand, 190 graden.
  • Snijd de ui in fijne stukjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper. Snijd de peper dan fijn.
  • Snijd de knoflookteen fijn.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Verwarm een wokpan met een scheut olijfolie.
  • Bak hierin de kippenreepjes kort aan zodat ze rondom lichtbruin zijn.
  • Voeg de ui, rode peper en knoflook toe en roer even goed om.
  • Voeg de paprikablokjes toe en roer een paar minuten om.
  • Voeg dan de bosui en prei toe en stoof voor een 5-tal minuten.
  • Voeg de gele rijst toe en meng dit goed door elkaar.
  • Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout naar smaak.
  • Doe het rijstmengsel in een ovenschaal.
  • Strooi er de gemalen kaas overheen.
  • Zet de schotel zo’n 5 à 10 minuten onder de grill. Houd dit goed in de gaten!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s