Ingrediënten:
- 1 pakje gele rijst (400 gram
- 500 gram kipfiletreepjes
- 1 prei
- 1 grote rode paprika
- 3 stengels bosui
- 1 ui
- 1 rode peper
- 1 knoflookteentje
- 100 gram gemalen kaas
- 1 theelepel kurkuma
- snufje zout
- flinke draai aan de pepermolen
- 5 eetlepels olijfolie
Bereiding:
- Maak een mengsel van de olijfolie, kurkuma, zout en peper. Leg de kip hierin. Laat minstens een halfuur marineren.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet daarna af.
- Verwarm de oven voor op grillstand, 190 graden.
- Snijd de ui in fijne stukjes.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper. Snijd de peper dan fijn.
- Snijd de knoflookteen fijn.
- Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Snijd de prei in dunne ringen.
- Verwarm een wokpan met een scheut olijfolie.
- Bak hierin de kippenreepjes kort aan zodat ze rondom lichtbruin zijn.
- Voeg de ui, rode peper en knoflook toe en roer even goed om.
- Voeg de paprikablokjes toe en roer een paar minuten om.
- Voeg dan de bosui en prei toe en stoof voor een 5-tal minuten.
- Voeg de gele rijst toe en meng dit goed door elkaar.
- Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout naar smaak.
- Doe het rijstmengsel in een ovenschaal.
- Strooi er de gemalen kaas overheen.
- Zet de schotel zo’n 5 à 10 minuten onder de grill. Houd dit goed in de gaten!