Rodeo – ’s Hertogenbosch

Wat eigenlijk een dagje Winterefteling zou moeten zijn, werd een dagje Den Bosch.
Toevallig zag ik dit restaurant ‘Rodeo’ tegenover de Sint-Janskathedraal liggen. De Rodeo bezorgt me goede herinneringen want in Eindhoven kwam ik er wel vaker. Maar het was alweer heel lang geleden!
Leuk dat ik deze in ’s Hertogenbosch ook eens kan uitproberen.

Op goed geluk lopen we op een donderdagavond binnen. De gezellige sfeer bevalt me al meteen. We worden vriendelijk ontvangen en naar ons tafeltje op de eerste verdieping geleid. Een hoge tafel bij het raam…
Met mijn 1m65 ben ik niet zo’n fan van hoge tafels (mijn benen zijn te kort om comfortabel te zitten!) maar ik ben al blij dat ze nog een tafeltje hebben, zonder op voorhand gereserveerd te hebben. 🙂

Na het bestellen van de drankjes vraagt de ober of we ook graag broodjes op voorhand wensen. Dat aanbod nemen we aan. We krijgen twee ronde broodjes (maïs en donker meergranen) met een potje kruidenboter en aioli.
Normaal krijg je per portie 1 bol. Maar hier kregen we er al automatisch 2 (omdat we met 4 personen aan een tafel zitten, vermoed ik dan). Of de portie met de twee smeersels nu ook verdubbeld is, betwijfel ik. Want echt heel royaal kun je niet smeren met al dat brood. En we hebben ook twee porties af moeten rekenen…
Maar dat even terzijde…de kruidenboter is wel heerlijk smeuïig en de aioli smaakt goed naar de knoflook.
Ook heel fijn dat we lekker rustig het brood hebben kunnen eten. In Eindhoven kwamen de hoofdgerechten vaak te snel.

1

Ik hoef echt niet lang na te denken over wat ik ga kiezen als hoofdgerecht… de flanksteak van 300 gram. Mijn vriend kiest dezelfde maar dan met een andere saus.
Ik vraag er eentje met chilisaus en mijn vriend met champignonsaus. Standaard zit er tartaarsaus bij. Als bijgerecht bestel ik een gepofte aardappel met kruidenboter en een maïskolf.

De flanksteak ziet er heerlijk uit. Op het bord ligt al standaard een kleinere gepofte aardappel, een klein bakje kruidenboter en het kommetje saus.
Op tafel komen twee kommetjes friet (voor 3 personen). Dat is niet ruim maar wel voldoende voor een kleine/gewone eter. Op het prikkertje in de steak staat hoe hij gebakken is.
Voor ons was hij perfect! Heerlijk mals en mooi gegrild aan de buitenkant. Het is een succes!
Helaas kreeg ik niet mijn gevraagde chilisaus maar de standaard tartaarsaus. Ik zag het pas na mijn fotosessie van het eten. Daarna heb ik de tartaarsaus maar gewoon opgegeten.

Mijn bijgerechten waren ook heerlijk! De maïs zoet en sappig maar ook lichtjes gegrild aan de buitenkant. Mijn aardappel was heerlijk gepoft en met de kruidenboter smaakte hij heerlijk. Hij was ook goed gaar!

We hebben gezellig getafeld met twee vrienden. Zij hadden hun gerechten ook gefotografeerd en daarom voeg ik ze graag toe aan dit blog. Mijn vriendin haar chili con carne zag er ook geweldig lekker uit en dat was hij ook. Het werd gereserveerd met rijst en de portie was royaal. Haar man nam ook een steak maar kreeg niet de gevraagde ‘bleu’ maar ook de ‘saignant’. Gelukkig viel het bij hem ook nog goed in de smaak!

 

Lekker!

  • de flanksteak was top!
  • smeuïge kruidenboter
  • krokante frietjes
  • leuke sfeer in het restaurant
  • lekkere bijgerechten

Niet zo lekker!

  • twee foutjes in de bestelling (saus en gaarheid steak)
  • gebrek aan groenten op het bord, saladebar voor 4,95 euro is wel duur

9

Rodeo, Torenstraat 11-13, ’s Hertogenbosch, http://www.restaurant-rodeo.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s