2018, een nieuw blogjaar!

De laatste uurtjes van 2017 zijn ingegaan.
En daarom wil ik jou, als bezoeker van Lekker Happen, een hele fijne jaarwisseling toewensen. Dat 2018 een fantastisch en smaakvol jaar mag worden! Net als de vorige jaren neem ik jullie nog graag mee naar mijn jaaroverzicht.

Samen met mijn vriend heb ik weer plekjes bezocht in Nederland en Duitsland. Net als de andere jaren logeerden we in een heleboel Van der Valk hotels die we nog niet eerder bezocht hadden. De teller staat voor mij op 63! En het 64ste staat al in de planning. In het Van der Valk hotel Nijmegen-Lent hadden we een adembenemend uitzicht over de Waal en de stad Nijmegen. Als kleine kinderen zo blij dansten we door de kamer omdat we het er zo fantastisch vonden! Daarna gingen we nog naar het Arresthuis in Roermond waar de oude gevangenis omgetoverd werd als luxe hotel. Wat een belevenis!
Tijdens de herfstvakantie hebben we ook een Landal park ontdekt waar we het meest perfecte huisje hadden! Met een buitensfeerhaard, een bubbelbad, sauna en een heerlijk warme sunshower was het echt genieten! ’s Avonds hebben we vooral biefstuk met gratin gegeten.
Verder liepen we nog heel wat kilometers door de Efteling en bezochten we de nieuwste attractie ‘Symbolica’.

Ik ben ook heel dankbaar voor de mooie producten die ik dit jaar op mijn adres mocht ontvangen. Dr. Oetker stuurde mij twee mooie bakpakketten waarmee ik onder andere een paastaart maakte. Kroon op het Werk verwende me ieder seizoen met een grote doos vol lekkers! Mijn meest favoriete product was de Santa Maria BBQ saus.  Ook mocht ik diverse kookboeken ontvangen voor een review zoals het stoofvleesboek.

Dit jaar was ook het jaar dat ik Social Deal mocht ontdekken! Ik kreeg het aanbod om verschillende restaurants te testen in Noord en Midden-Limburg (NL) en dat deden we met veel plezier! De leukste Social Deal vonden we de Cascara Rodizio Grill & Bar in Sevenum. De sfeer, het eten, het concept… alles was top!
In mei kregen we ook een etentje aangeboden bij Quatre Bras in Best. Met een maximumscore was dit toch wel het meest perfecte etentje van dit jaar!
Ook de Rodeo in Den Bosch is het vermelden waard! Op het einde van dit jaar gingen we daar met vrienden eten. We hebben genoten! Het verslag volgt snel.

In 2017 gingen we niet alleen op restaurant maar kookten we ook! De oven heb ik een groot deel van het jaar moeten missen maar sinds november kon ik weer regelmatig een ovenschotel maken. Mijn favoriet was deze tortellini ovenschotel. Deze Chinese kip vond ik ook erg lekker en de groentesoep met gehaktballetjes stond ook heel vaak op tafel!

Het overzicht wil ik nog graag beëindigen met een top 10-lijstje van de favoriete gerechten en restaurants. Het valt op dat de soepjes van Lekker Happen heel goed bekeken worden. Ook op Pinterest is de rucolasoep een waar succes! Het best bekeken recept is nog steeds de arretjescake met maltesers!

top 10 best bekeken recepten 

meestbekekenrecepten2017

arretjescake met maltesers

wortel-preisoep

pastinaak en wortelen uit de oven

slasoep met courgette

wortel-bleekseldersoep

ovenschotel met kip en krieltjes

perline met rode pesto en gehakt

rucolasoep

everzwijnragout

ovenschotel met kip en pasta

top 10 best bekeken restaurants:

meestbekekenrestaurants2017

de Kluizenaar – Achel

Het Ketelke – Bocholt

Cascara Rodizio Grill & Bar – Sevenum

Adria – Wassenberg

De Heren van Montfort – Montfort

De Kleine Historie – Eksel

De koffiepot – Hardenberg

Bubbles & Bites – Roermond

Een culinaire route door de Efteling (deel 1)

Een culinaire route door de Efteling (deel 2)

Hopelijk zie ik jou weer in 2018, op Lekker Happen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s