FOODBLOGSWAP: Noedels met biefstukreepjes

Deze maand kookte ik van ‘Kookidee’. Dat blog is van Rik, een man met een passie voor fotografie en koken. En dat combineert hij graag op zijn blog.
Zijn blog staat boordevol leuke recepten waar ik blij van word. Geen grote uitdagingen maar vooral de gewone alledaagse keuken.

Ik koos dan ook een lekker alledaags recept met biefstukreepjes, namelijk de rijst met snijbonen, champignons, rode paprika en zoete biefstukreepjes. Een hele mond vol!
Na mijn werkdag ging ik dan ook vlug aan de slag met het recept maar natuurlijk probeerde ik er ook een eigen draai aan te geven.
Zo vergat ik de vijfkruidenpoeder in de winkel (stom!) en moest ik maar een eigen kruidenmengeling bedenken.
Verder probeerde ik een variatie te brengen in de soorten groenten. Ik voegde taugé, gebruikte puntpaprika’s en een uitje toe. Voor mezelf maakte ik het gerecht met rijst maar voor mijn vriend met noedels. Die variant laat ik hier ook zien.

fbs oktober 17

Dit is mijn recept uiteindelijk geworden…

Ingrediënten:

  • 300 gram woknoedels
  • 300 gram biefstukblokjes
  • 450 gram snijbonen
  • 125 gram taugé
  • 3 puntpaprika’s (bijvoorbeeld: geel, rood en oranje)
  • 250 gram champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 flinke koffielepel harissa
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels zoete ketjap manis
  • handvol gebakken uitjes
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Breng een kookpot half gevuld met water aan de kook. Kook hierin de snijbonen gaar in een 7-tal minuten.
  • Meng de biefstukblokjes met een scheutje olijfolie, sojasaus, ketjap manis en honing. Kruid met peper, zout, kaneel en voeg de harissa toe. Zet even aan de kant.
  • Snijd de ui fijn.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de puntpaprika’s in reepjes.
  • Snijd de lenteui in ringetjes.
  • Snijd de champignons telkens in vier stukken.
  • Verwarm een wok met olijfolie. Bak hierin de biefstukblokjes even kort aan. Haal ze uit de pan en zet ze aan de kant.
  • Verwarm de wok opnieuw met een beetje olijfolie.
  • Bak de ui glazig aan met de knoflook.
  • Voeg de paprika’s en champignons toe. Roer enkele minuten goed om.
  • Voeg de lenteui toe. Roer even goed door.
  • Voeg dan de taugé en snijbonen toe.
  • Meng de noedels er dan door.
  • Voeg tenslotte de biefstukblokjes terug toe. Meng goed en serveer.
  • Werk af met de gebakken uitjes.

 

 

 

Plaats een reactie