Pittige penne met kip

 

pittige penne met rode pesto

Ingrediënten:

  • 400 gram penne
  • 400 gram kipfilet
  • 3 koffielepels rode pesto met chilipeper (bv. Jamie Oliver)
  • 1 kleine ui
  • 1 rode peper
  • 1 knoflookteen
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • handvol rucola
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af.
  • Snijd ondertussen de ui, peper en knoflookteen in grove stukken. Eventueel kun je de zaadlijsten van de peper eruit halen indien je het minder pittig wilt.
  • Doe de ui, peper en knoflookteen in een hakmolen. Hak fijn.
  • Snijd de kip in reepjes.
  • Verwarm een wokpan met scheutje olijfolie. Bak hierin de kip bruin aan. Kruid met peper en zout.
  • Voeg dan de ui, peper en knoflook toe. Roer goed door elkaar.
  • Voeg dan de champignons toe. Roer goed om gedurende een 4-tal minuten.
  • Roer de pesto erdoorheen.
  • Voeg dan de crème fraîche toe. Roer goed om.
  • Roer er tenslotte de penne en rucola doorheen.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s