Ingrediënten:
- 400 gram penne
- 400 gram kipfilet
- 3 koffielepels rode pesto met chilipeper (bv. Jamie Oliver)
- 1 kleine ui
- 1 rode peper
- 1 knoflookteen
- 250 gram champignons
- 2 eetlepels crème fraîche
- handvol rucola
- peper
- zout
- olijfolie
Bereiding:
- Kook de penne volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet dan af.
- Snijd ondertussen de ui, peper en knoflookteen in grove stukken. Eventueel kun je de zaadlijsten van de peper eruit halen indien je het minder pittig wilt.
- Doe de ui, peper en knoflookteen in een hakmolen. Hak fijn.
- Snijd de kip in reepjes.
- Verwarm een wokpan met scheutje olijfolie. Bak hierin de kip bruin aan. Kruid met peper en zout.
- Voeg dan de ui, peper en knoflook toe. Roer goed door elkaar.
- Voeg dan de champignons toe. Roer goed om gedurende een 4-tal minuten.
- Roer de pesto erdoorheen.
- Voeg dan de crème fraîche toe. Roer goed om.
- Roer er tenslotte de penne en rucola doorheen.