De heren van Montfort – Montfort

Afgelopen weekend reden we naar het restaurant ‘De Heren van Montfort’.
Montfort is een klein plaatsje ten zuiden van Roermond, op 15 minuten rijden. Ideaal om te combineren met een uitje aan deze Limburgse shoppingstad!

Van Social Deal  (de website waar je allerlei leuke restaurants, tegen een sterk verlaagde prijs, kunt ontdekken) mocht ik dit restaurant uitproberen.
De Heren van Montfort kun je terugvinden in het gedeelte ‘spontaan uit eten’, in Midden-Limburg.
Bij ‘spontaan uit eten’ heb je de mogelijk om meteen te kijken welk restaurant er nog een tafeltje beschikbaar heeft op de dag zelf of tot een week vooruit. Zo kun je dus echt spontaan uit eten met jouw partner, vrienden of familie.

montfort1

Nadat we onze auto op het marktplein geparkeerd hadden, moesten we even zoeken naar het restaurant. Want hoewel het ‘de heren van Montfort’ heet, staat er toch met grote letters ‘restaurant Antoine’ op de ramen! Dat kwam voor ons wat verwarrend over maar uiteindelijk zagen we aan het krijtbordje op de stoep dat we aan het goede adres waren.

montfort2

We gingen om 17.30 uur binnen, als eerste gasten van de avond. We mochten een tweepersoonstafeltje uitkiezen.
Het interieur sprak ons meteen aan. Mooi hedendaags ingericht maar toch heel sfeervol.
De stoelen zaten ook geweldig goed! Dat mag ook gezegd worden! 😉
De gastheer ontving ons heel vriendelijk en nam onze ‘Social Deal’ vouchers aan. Met deze vouchers kregen we een 3-gangen verrassingsmenu.
De gastheer vroeg ons ook meteen wat we vooral niet geserveerd wilden krijgen… wat we bijvoorbeeld echt niet lekker zouden vinden (of waar je misschien allergisch voor bent?).
In eerste instantie zou er een voorgerechtje gemaakt worden met hüttenkäse. Omdat we daar beiden niet zo’n liefhebber van zijn, kregen we een gerechtje met zalm! En daar waren we heel blij mee. Want het werd een fantastisch bordje!

montfort3bmontfort4
Het zag er al super uit qua presentatie.  Op het bordje lag een plakje gerookte zalm, een stukje gestoomde zalm, een toefje luchtige mousse van crème fraîche, enkele Noorse garnalen, een kleine salade met gemarineerde komkommer en quinoa.
We vonden het heerlijk! De mousse kon ons echt bekoren. De gestoomde zalm was heel zacht in de mond en de salade bevatte een fijne dressing. Dit was een lekker gerecht, een goede starter.
In combinatie met dit gerechtje kregen we nog enkele stukjes stokbrood met daarbij heerlijke tapenade, goede roomboter en olijfolie met balsamico. Hoewel ik stokbrood een beetje alledaags vind ogen in dit restaurant smaakte het natuurlijk wel.

montfort5

montfort6

Het hoofdgerecht bestond uit een steak met een stukje sukade erop. Daarbij nog een geweldig lekkere truffelsaus met paddenstoeltjes. De groenten, die vooral uit asperges en boontjes bestonden, werden ook mooi gepresenteerd. Ze waren mooi op smaak en beetgaar.
De steak was helemaal perfect! Mooi gegaard en goed van smaak. Het sukadestukje erbovenop viel helemaal los in de mond! Helemaal zoals het hoort te zijn…
Samen met de gefrituurde aardappelpartjes was het een geweldig hoofdgerecht!

montfort7

Dit ronde, nog lauwwarme, appeltaartje met hazelnootparfait en een luchtige mousse kregen we als nagerecht.
In de hazelnootparfait zaten veel nootjes en dat maakte het lekker krokant. Hier en daar zaten wat appelblokjes. Daarbij nog twee toefjes dulce de leche (hemels!).

We hebben een 2-tal uurtjes bij de Heren van Montfort getafeld. Tijdens de avond hebben we geen enkele keer het gevoel gehad dat we te snel of te langzaam bediend werden. De timing was perfect! De gerechten werden ook één voor één op mooi servies gepresenteerd. Het paste helemaal bij de uitstraling van het restaurant.
We hebben enorm genoten en zouden dit restaurant zeker aanraden!

Lekker!

  • scherpe prijs met deze Social Deal
  • goed bereide gerechten
  • mooie presentatie
  • vriendelijke bediening

Niet zo lekker!

  • stokbrood mag vervangen worden door een rustieker broodje

9enhalf

Willen jullie zelf ook genieten van de keuken van de Heren van Montfort? 
Via ‘spontaan uit eten’ kun je hier genieten van een scherpe deal (50% korting!) voor een 3-,4- of 5-gangenmenu. Voor een 3-gangenmenu zoals hierboven betaal je maar 16,25 euro.
Dit blog werd geschreven voor Social Deal.

De heren van Montfort, Markt 2B, Montfort, www.deherenvanmontfort.nl

Advertentie

Een gedachte over “De heren van Montfort – Montfort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s