Perron 9 – Weert

Voor onze driemaandelijkse vriendinnenavond spraken we af bij Perron 9. Via social deal zag ik een deal om onbeperkt te gaan eten voor 18 euro (i.p.v. 28,95 euro) per persoon. Leuk om dat adresje eens uit te proberen. Met grote honger gingen we binnen!

20170908_185643

Bij Perron 9 kun je onbeperkt genieten van à la carte eten. Je kunt telkens (maar!) 1 gerechtje per persoon bestellen. Heb je dat gerecht opgegeten? Dan mag je het volgend gerechtje bestellen. Bij elk gerechtje kun je wel nog een bijgerecht bestellen: risotto, brood, friet of een salade. De kaart bestaat uit verschillende koude en warme gerechten, soep en desserts. De volgorde maakt helemaal niets uit. Je kunt dus prima met een warm gerecht beginnen en daarna een koud gerechtje bestellen.
Deze uitleg kregen we ook van de bediening aan onze tafel. Heel fijn!


We bestelden allerlei gerechten van de kaart, alleen geen soep.
Om te beginnen bestelden we carpaccio van rund, zalmcarpaccio en oesters op ijs.
Heerlijke gerechtjes en leuk gepresenteerd. De oesters werden helemaal goedgekeurd en ook de zalmcarpaccio was lekker! Heerlijk fris!
Mijn rundercarpaccio vond ik geweldig! Een mooie portie, een beetje salade (hij leek lichtjes gezoet te zijn) en lekker veel truffelmayonaise! Top! Ik was zo tevreden over dit gerecht dat ik hem later op de avond nog eens besteld heb.
Als bijgerecht kregen we kleine broodbolletjes (wit en donker) met kruidenboter en diezelfde truffelmayonaise (jammie!!).

Daarna bestelden we de bavette steak, de ossenhaas en lemonpepper gamba’s.
De rundvlees bavettte had een lak van Jack Daniëls. Het sausje was een tikkeltje zoetig van smaak. Daarbij lagen nog wat fijngesneden warme groenten zoals lenteui, champignon en courgette. Mijn vriendin vond hem heerlijk! Zelf bestelde ik hem later ook. Hij was zeker lekker maar mocht voor mij wel iets korter gebakken worden (hij was te ver door).
De gamba’s werden ook goedgekeurd en mijn vriendin kreeg er nog een citroendoekje bij om haar handen te reinigen! Super!
Mijn ossenhaas vond ik echt lekker. Goed gebakken vlees in een lekker sojasausje!

Toen werd er nog een dim sum en een runderstoofpotje besteld. Dat runderstoofpotje was niet zo’n succes. Het vlees was goed gegaard en lag mooi los in draadjes. Maar hij miste vooral kruiding! Dim sum zijn gefrituurde en gestoomde hapjes uit de Chinese keuken. Ze waren lekker maar mijn vriendin was een beetje teleurgesteld dat er geen echt gestoomd hapje tussen zat.

Uiteindelijk werd er ook nog sashimi van zalm besteld met daarbij een sojasaus en overheerlijke wasabimayonaise. Hoewel ik geen wasabiliefhebber ben, was dit een geweldig sausje. Ik heb het hele kommetje uitgesnoept! De coquilles (zoals vermeld stond op de kaart) was uiteindelijk maar één coquille geworden. Helaas! Maar wel lekker…
De spiesjes van kippendij met een bbqsausje werden ook lekker bevonden! Al mocht de saus dan weer wat royaler! Mijn zachtgegaard buikspek vond ik, samen met de carpaccio, mijn beste gerecht van de avond!


Mijn ene vriendin heeft ook nog twee toetjes voor haar rekening genomen: de crème brûlée  van citroengras en een chocoladebrownie. 😉 Het gesuikerde korstje op de crème was mooi hard en de pudding was goed op smaak en stevig (al konden we de citroengrassmaak niet terugvinden). De textuur vond ik wel een beetje korrelig.
De brownie werd ook goed bevonden!

Om half 11 ’s avonds (na 3,5 uur tafelen) verlieten we ‘Perron 9’ uiteindelijk met gemengde gevoelens.
Het eten vonden we erg geslaagd. De bediening deed hun uiterste best om ons vriendelijk te ontvangen, de borden weg te halen en de bestellingen op te nemen.
Maar qua organisatie liep het in dit restaurant helemaal mis! Hoewel het restaurant nog maar voor de helft gevuld was, hebben we de hele avond erg lang moeten wachten op ons eten en drinken! Het brengen van elk gerechtje heeft gemiddeld 35 minuten tijd gekost. Het eerste deel van de avond was er één kok verantwoordelijk voor de warme gerechten. Hoewel hij steeds druk bezig was, kon hij de bestellingen niet bijgewerkt krijgen! Ik had eigenlijk medelijden met hem! Uiteindelijk sprong de uitbater bij om hem te helpen maar ook dat was geen oplossing.
Het enige gerecht wat ik erg vaak uit de achterkeuken zag komen, was de friet.
Onze porties bestelde friet (dat toch als bijgerecht wordt aangegeven op de kaart), kregen we dan ook altijd gewoon op tafel zonder de bestelde warme gerechten. Uiteindelijk zit je dan een kwartier lang frietjes te eten, zonder meer.
En als het gerechtje dan EINDELIJK op tafel staat, is het natuurlijk maar een klein bordje dat binnen een paar minuten verorberd is.
Ook de werking aan de bar liep niet gesmeerd… Ook hier moesten we vaker wachten op onze drankjes (minstens 10 à 15 minuten).
We zagen dat er veel klanten dezelfde mening hadden als ons.
Ik denk dat het tijd wordt dat er wat extra personeel wordt ingezet om de boel draaiende te houden, zeker als je zoveel mensen naar jouw restaurant lokt met een Social Deal-actie.
Het concept is goed maar de uitwerking nog zeker niet! Vandaar dit lagere punt…

Lekker!

  • vers bereide gerechten
  • vriendelijke bediening
  • onbeperkt genieten, zonder tijdslimiet
  • genoeg keuze op de kaart
  • buikspek = aanrader

Niet zo lekker!

  • veel te lange wachttijden voor eten & drinken
  • 1 gerechtje per persoon

5enhalf

Perron 9, Driesveldlaan 99, Weert, http://perron9-weert.nl/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s