Chinese kip

Chinese kip

Ingrediënten:

  • 3 kipfilets
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 2 eieren
  • 100 gram maïszetmeel + flinke koffielepel
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • klein blikje tomatenpuree
  • klein blikje anasblokjes
  • 100 ml kippenbouillon (gekookt water met een blokje bouillon)
  • 50 ml water
  • 1 liter olie om te frituren (bijvoorbeeld arachide of zonnebloem)
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de ui in grove stukken.
  • Snijd de paprika in grove stukken.
  • Snijd de kipfilet in grotere blokjes.
  • Kruid de kipfilet met peper en zout.
  • Zet een kommetje met maïszetmeel klaar.
  • Kluts de eieren los in een ander kommetje.
  • Verwarm een diepere pot met olie. Ik gebruikte een braadpan (geemaïlleerd staal).
  • Wentel eerst de kipfiletstukken door het eigeel en daarna door de maïszetmeel.
  • Dompel ze dan onder in de frituurolie en bak ze rondom lichtbruin.
  • Laat de gebakken kipfilet op een velletje keukenpapier uitlekken.
  • Verwarm een pan met een scheutje olijfolie.
  • Bak hierin de ui glazig aan.
  • Voeg dan de paprika toe en roer enkele minuten om.
  • Voeg dan de sojasaus, suiker, rode wijnazijn en kippenbouillon toe. Roer even door.
  • Neem een flinke koffielepel maïzena op in 50 ml water. Roer goed en voeg dit mengsel bij de groenten. Roer dan goed zodat de saus indikt.
  • Voeg dan de ananas en kippenblokjes toe.

Heerlijk bij rijst!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s