Knolselderfrietjes

IMG_0238

Ingrediënten:

  • 1 knolselder
  • grof zeezout
  • kokosolie

Bereiding:

  • Breng een grote hoeveelheid water aan de kook.
  • Schil de knolselder zorgvuldig en snijd hem vervolgens in plakken van ongeveer 1,5 à 2 cm dik.
  • Snijd elke plak dan in lange stengels (frietvorm).
  • Doe de knolselderij dan in het water en laat dit zo’n 6 à 8 minuten koken. Giet ze dan af.
  • Verwarm een braadpan met een beetje kokosolie (op halfhoog vuur) en bak hierin een deel van de knolselderijfrietjes aan tot ze bruin kleuren. Blijf erbij en draai ze regelmatig om.
  • Strooi er tenslotte een beetje grof zeezout over.

Liever in de oven? 

  • Verwarm een oven voor op 180 graden.
  • Kook de knolselderfrietjes even voor volgens de vierde stap hierboven.
  • Meng de frietjes even door een scheut olijfolie of vloeibare kokosolie.
  • Leg een bakpapiertje op de bakplaat en verdeel de frietjes over de bakplaat.
  • Bak ze gedurende 25 à 30 minuten.
  • Werk af met een beetje grof zeezout.
Advertenties

Een gedachte over “Knolselderfrietjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s