Ingrediënten:
- 1 knolselder
- grof zeezout
- kokosolie
Bereiding:
- Breng een grote hoeveelheid water aan de kook.
- Schil de knolselder zorgvuldig en snijd hem vervolgens in plakken van ongeveer 1,5 à 2 cm dik.
- Snijd elke plak dan in lange stengels (frietvorm).
- Doe de knolselderij dan in het water en laat dit zo’n 6 à 8 minuten koken. Giet ze dan af.
- Verwarm een braadpan met een beetje kokosolie (op halfhoog vuur) en bak hierin een deel van de knolselderijfrietjes aan tot ze bruin kleuren. Blijf erbij en draai ze regelmatig om.
- Strooi er tenslotte een beetje grof zeezout over.
Liever in de oven?
- Verwarm een oven voor op 180 graden.
- Kook de knolselderfrietjes even voor volgens de vierde stap hierboven.
- Meng de frietjes even door een scheut olijfolie of vloeibare kokosolie.
- Leg een bakpapiertje op de bakplaat en verdeel de frietjes over de bakplaat.
- Bak ze gedurende 25 à 30 minuten.
- Werk af met een beetje grof zeezout.
Een gedachte over “Knolselderfrietjes”