Van der Valk – Enschede

Het begin van onze zomervakantie begonnen we bij Van der Valk Enschede.
Na een rit van meer dan 2 uren, was het voor ons wel zo makkelijk om gewoon te dineren in het hotel. Het restaurant ziet er nog gloednieuw uit en oogt fris, modern maar toch ook sfeervol.

Op deze maandagavond mogen we zelf ons tafeltje uitkiezen want om half 8 zijn er nog voldoende zitplaatsen in het restaurant. We kiezen dan ook een tafeltje bij het raam waar we allebei op een makkelijke bank kunnen zitten.

De menukaart is uitgebreid maar mijn vriend ziet al onmiddellijk de mosseldeal… onbeperkt mosselen eten voor de prijs van 21,50 euro. Hierbij werden er frieten en 3 mosselsauzen geserveerd.
De grote pot mosselen stond al vlug op tafel. De mosselen hadden een mooie grootte en werden goed bereid. Hij vond ze zo lekker dat hij daarna nog twee pannetjes gevraagd had! Het was tenslotte onbeperkt! 😉
Van de drie sausjes viel vooral de knoflookmayonaise in de smaak bij mijn vriend maar ook de mosterdmayonaise was lekker!
De frieten mochten wel een tikkeltje krokanter gefrituurd worden. Vooral de dikkere exemplaren…

Ikzelf ging voor de steak van 250 gram IBP rund. Dit is vlees van hoge kwaliteit, van runderen die minstens 100 dagen maïs gegeten hebben.
Dit stukje vlees werd prachtig gegrild en was perfect, saignant, gebakken zoals ik gevraagd had. Van dit stukje vlees kon ik echt genieten! Hemels!
Daarbij kreeg ik nog een potje zachte kruidenboter en champignonsaus (in plaats van de pepersaus die op de kaart stond). Verder lag er nog een gevulde champignon en een beetje geroosterde maïs op mijn bord. In een stukje aluminiumfolie lag een aardappeltje met crème fraîche. Echt perfect gegaard!
Ik kreeg er ook nog een kommetje gebakken krieltjes, friet en warme groenten bij. De warme groenten (snijbonen en worteltjes) misten wel wat kruiding. Het proefde een beetje ‘saai’. Mijn kommetje ‘salade’ bestond uit komkommer met feta. De komkommer had een heerlijke zoete dressing! Geweldig! De appelmoes, waarnaar ik ook gevraagd had, was ook perfect. De kaneelsmaak was duidelijk aanwezig. Natuurlijk miste ik wel de beroemde ‘Van der Valk’ kers! 🙂

We hebben hier heerlijk gegeten! De bediening heeft ons met de glimlach geholpen en bracht, zonder bijbetaling, diverse keren friet en sausjes. Top!

Lekker!

  • goede porties
  • een grote keuze aan bijgerechten
  • perfect gegrilde steak

Niet zo lekker!

  • friet mocht iets krokanter

9

Van der Valk, Zuiderval 140, Enschede, https://www.vandervalkhotelenschede.nl/restaurant/menukaart/

Een gedachte over “Van der Valk – Enschede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s