Salade geitenkaas

IMG_0229

Deze salade is geschikt voor een 2 personen, als lunchgerecht.
Wil je graag twee aparte saladekommetjes maken? Halveer de plak geitenkaas eerst voordat je hem gaat bakken.

Ingrediënten:

  • 200 gram gemengde salade (met dunne wortelreepjes)
  • 6 verse dadels, ontpit
  • handvol studentenhaver (ongezouten notenmix met rozijnen)
  • 60 gram zongedroogde tomaten (uit de koeling)
  • 1 blok verse geitenkaas
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • 1 eetlepel honing + beetje extra voor de garnering

Bereiding:

  • Meng de walnotenolie en de eetlepel honing in een kommetje.
  • Vermeng die oliemengeling met de salade.
  • Leg de zongedroogde tomaten over de salade.
  • Snijd de dadels in kleinere stukjes. Leg die op de salade.
  • Verwarm een braadpan op middelhoog vuur. Leg een velletje bakpapier op de bodem. Leg daar de geitenkaas op. Laat de geitenkaas een 2 à 3 minuten aan elke kant bakken. Draai tussendoor één keer om.
  • Schep de geitenkaas voorzichtig op de salade.
  • Giet er tenslotte nog een beetje honing overheen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s