Deze salade is geschikt voor een 2 personen, als lunchgerecht.
Wil je graag twee aparte saladekommetjes maken? Halveer de plak geitenkaas eerst voordat je hem gaat bakken.
Ingrediënten:
- 200 gram gemengde salade (met dunne wortelreepjes)
- 6 verse dadels, ontpit
- handvol studentenhaver (ongezouten notenmix met rozijnen)
- 60 gram zongedroogde tomaten (uit de koeling)
- 1 blok verse geitenkaas
- 2 eetlepels walnotenolie
- 1 eetlepel honing + beetje extra voor de garnering
Bereiding:
- Meng de walnotenolie en de eetlepel honing in een kommetje.
- Vermeng die oliemengeling met de salade.
- Leg de zongedroogde tomaten over de salade.
- Snijd de dadels in kleinere stukjes. Leg die op de salade.
- Verwarm een braadpan op middelhoog vuur. Leg een velletje bakpapier op de bodem. Leg daar de geitenkaas op. Laat de geitenkaas een 2 à 3 minuten aan elke kant bakken. Draai tussendoor één keer om.
- Schep de geitenkaas voorzichtig op de salade.
- Giet er tenslotte nog een beetje honing overheen.