De verdraagzaamheid – Zaltbommel

Eindelijk eens naar Zaltbommel…
Vanaf de A2 zag ik de mooie toren van de Sint-Maartenskerk altijd al boven de stad uitsteken. Tijd om daar eens een weekendje naartoe te gaan.
Natuurlijk is een wandeling langs de Waalkade zeker een must. Maar honger krijg je er ook wel van. En zo stapten we binnen bij ‘De verdraagzaamheid’.


Een drukbezochte brasserie waar die dag ook een trouwfeest georganiseerd werd.
Bij het binnenstappen konden we aan een hoge tafel plaatsnemen.  Veel plek was er niet meer. De klanten bleven er ook maar toestromen… op zoek naar een tafeltje om iets te eten of te drinken.  We konden dit ook wel begrijpen want alles oogt er heel hip en toch warm en sfeervol. Al vonden we wel dat sommige tafeltjes erg dicht bij elkaar stonden!


Wij kozen als lunch voor de dubbele Bommelburger en de salade met geitenkaas.
De Bommelburger bestond uit een broodje met een dubbele burger met gebakken champignons, uien en een flinke hoeveelheid kaas. Daarbij wordt standaard een BBQ saus geserveerd. Mijn vriend had liever curry en mayonaise en die kreeg hij ook. De burger was sappig, vol van smaak en door de grote hoeveelheid krokante friet ook een goede portie.

Mijn geitenkaassalade smaakte erg goed. Ik kreeg een bordje vol gemengde salade, daartussenin zoete uienchutney en zongedroogde tomaten. Dat paste heerlijk bij elkaar! Daarbovenop lag natuurlijk een stuk verse geitenkaas… jammie! Het zoete van de honing in de salade paste er perfect bij. Goed uitgekiende smaken. Ik vond het wel jammer dat de geitenkaas gegrild werd bovenop een stukje brood. Dit gaf een iets vertekend beeld van de hoeveelheid geitenkaas. Mensen die koolhydraatarm wensen te eten, zitten hier waarschijnlijk ook niet op te wachten.
De bijbehorende sneetjes tijgerbrood hadden een heerlijke knapperige korst.
We hebben prima gegeten bij ‘De verdraagzaamheid’ maar de portie salade mocht, wat mij betreft, zeker royaler.

Lekker!

  • goede combinatie van smaken in de salade
  • mooi eigentijds interieur

Niet zo lekker!

  • portie salade mocht zeker royaler

8enhalf

De verdraagzaamheid, Waalkade 6, Zaltbommel, http://www.verdraagzaamheidzaltbommel.nl/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s