Runderlappen met bier en brokmoppen

IMG_9100

Ingrediënten:

  • 4 grote runderlappen
  • 3 uien
  • 1 flesje Waterwolf (Hoop) + 1/2 flesje bier gevuld met water
  • 4 brokmoppen
  • 3 laurierblaadjes
  • 6 jeneverbessen
  • 3 kruidnagels
  • 2 koffielepels Maille Dijon mosterd
  • 2 eetlepels appelstroop
  • boter

Bereiding:

  • Snijd de uien in ringen.
  • Verwarm een stoofpot met boter en bak hierin de runderlappen bruin aan.
  • Haal de runderlappen even uit de pan.
  • Smelt nog eens een klontje boter in de stoofpot en bak hierin de uien aan.
  • Leg de runderlappen terug in de pan.
  • Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels toe.
  • Giet het flesje bier in de pan en een half flesje water. Zet het vuur zachtjes en zet het deksel schuin op de pan. Laat nu zo’n 2,5 uur zachtjes sudderen. Roer er af en toe doorheen.
  • Voeg de mosterd en stroop toe. Roer even goed door elkaar.
  • Voeg dan de brokmoppen in stukjes toe. Roer dit er goed doorheen.
  • Laat het geheel nu nog een 20-tal minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal voor het opdienen de laurierblaadjes en kruidnagels uit het stoofpotje.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s