Ni Hao – Groningen

Afgelopen week verbleven we enkele dagen in Groningen. En als we op weekend gaan, zoeken we altijd een eetadresje op internet. En zo kwamen we bij Ni Hao uit.
Als je niet weet wat te kiezen, dan kom je hier zeker aan je trekken.
Want ze hebben hier een heel ruim aanbod!
Je kunt hier kiezen uit drie formules: 2 of 2,5 uur buffet inclusief drank of de formule zonder drank. Ook voor het lunchbuffet kun je hier terecht.

20170225_165726 20170225_170026

Al vroeg op de avond kwamen we aan in dit restaurant. We werden vriendelijk ontvangen en naar onze plaats geleid. Het restaurant is enorm groot en bestaat uit verschillende zalen met tafels. Wij werden naar het middelste gedeelte geleid en volgens mij is dat ook meteen het mooiste. Rondom allemaal ramen met uitzicht op het stadspark en boven ons verschillende gekleurde parasols.
Het gedeelte waar je al het eten kunt vinden, ligt centraal in het gebouw. Je kunt hier zelf opscheppen en bestellen wat je ziet.

20170225_173713 20170225_170214 20170225_170207 20170225_173201
Je vindt er een wokgedeelte, tepanyaki, dimsum, sushi, pizza, gefrituurde hapjes, Chinees, soep, salades, spareribs en bakken met diverse warme gerechten zoals rendang en garnalen in knoflooksaus.
Als je dan uiteindelijk nog een plaatsje over hebt, kun je nog genieten van het dessertenbuffet met een grootse chocoladefontein!

20170225_173831 20170225_173816 20170225_173727 20170225_173150

We zijn enorm blij dat we al vroeg aankwamen want het volk stroomt hier binnen! Na 1,5 uur is het restaurant goed gevuld en is het aanschuiven bij de wok en tepanyaki.
We kiezen bief, sliptong, zalm en gebakken garnalen. Ze worden snel voor ons bereid en op ons bord gelegd.

Het sushibuffet staat ook al klaar. Ze hebben veel verschillende soorten. Ik proef van alles wat. Maar toch mis ik de sushi met gebakken garnalen of krokante kip. Deze sushi was allemaal koud en bevatte vooral stukjes groenten. Een lauwwarm stukje sushi geeft toch net wat variatie. Ik was wel blij met de sashimi! Heerlijk!

Het vlees en de vis van de tepanyaki zijn mooi gegaard en het smaakt ons goed. De boontjes vind ik ook erg lekker.
Verder proef ik de rendang en de kipfilet in satésaus. Hoewel ze in (dichte) bakken klaar liggen, zijn ze lekker warm.
Verder proeven we ook van het geroosterd buikspek. Dit vinden we altijd lekker maar deze keer kan het ons minder bekoren. We vinden het té vettig en het mocht zeker krokanter gebakken zijn. Dat vinden we ook van de aardappelschijfjes en friet. Ook deze waren te slap!
De gefrituurde hapjes zoals de loempia’s smaken ons wel.

De dimsum kun je ook zo nemen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Wij kiezen die met varkensvlees.
Daarnaast kun je ook pekingeendflensjes krijgen die meteen voor jou worden bereid. De hoisinsaus smaakt er heerlijk bij.

De gehele avond werden we trouwens vriendelijk en snel bediend. De drankjes kon je, door middel van een cilindervormige koker, bestellen. Draaide je de cilinder met de rode kant naar boven, dan kwam de bediening om de drankbestelling op te nemen. Ideaal!
Dit restaurant werkt als een geoliede machine! We hebben geen lege bakken gezien. En de borden werden telkens snel aangevuld. En de vuile borden vlug opgehaald.

Dit is een ideale plek om met een grotere groep of met kinderen te gaan eten. Om er met z’n tweetjes te gaan eten, is het minder gezellig.

Lekker!

  • goed bereid vlees
  • hele ruime keuze
  • vriendelijk en vlot personeel

Niet zo lekker!

  • té vettig buikspek
  • te slappe friet en aardappelschijfjes

8

Ni Hao Stadsparkpaviljoen, Paviljoenlaan 3, Groningen, http://stadspark.nihaorestaurants.com/

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s