Miishi – Weert

Sinds januari 2017 is Weert een sushirestaurant rijker!
Miishi ligt op de Korenmarkt, aan de voet van de Sint-Martinuskerk.
Aan de buitenkant valt het niet op dat dit restaurant gloednieuw is.
Aan het interieur merk je het wel op. De zaak oogt modern met de zwart-rode tinten. Het plafond geeft, jammer genoeg, een wat ouderwetse aanblik. Dat hadden ze zeker mogen aanpakken! Ook vonden we de tweepersoonstafeltjes te dicht bij elkaar staan. Dit is lastig voor het personeel maar ook voor de gasten. Je mist er toch de nodige privacy!

Net als in vele andere sushirestaurants kun je hier terecht voor ‘all you can eat’ sushi en grill. Per persoon kun je 5 gerechtjes bestellen, gedurende 2,5 uur.
Het bestellen gaat via een tablet waardoor de bestellingen razendsnel op tafel komen.
Voordat we bestellen, krijgen we eerst een uitgebreide en vriendelijke uitleg van de bediening. Op de tafel vind je ook een menukaart met duidelijke foto’s van de gerechten.

Het bestellen kan beginnen! De ebi tempura maki en de temaki’s worden meteen besteld want dat zijn onze grote favorieten.
En wat zijn we onder de indruk van die temaki’s… ze zijn geweldig! De temaki’s zijn goed gevuld en zijn erg smeuïg door de mayonaise die toegevoegd werd. We hebben in tijden niet meer zo’n lekkere temaki’s gehad. Dus dit werd meteen het meest bestelde gerechtje van de avond! Gelukkig hadden ze ze ook in verschillende soorten: met tonijn, zalm, zalmsalade, California en paling!


De ebi tempura is altijd wel een favoriet van ons en ook hier smaakt hij bijzonder goed! Dat sausje maakt het ook extra lekker. Sushi met paling bestel ik ook altijd met veel plezier. De mayonaise zit er duidelijk in verwerkt. Ik vind het lekker maar op den duur toch iets te overheersend.
De roze maki (vegetarisch) wil ik ook graag proberen, al is het maar omdat je dat bijna nergens kunt eten! Toch valt deze me wat tegen. Sushirijst met een groot stuk ananas vind ik niet zo’n lekkere combinatie. Dan liever de sushi met banaan want die is wel heel smakelijk.

Er staat ook een special op de kaart die we zeker willen proberen. Hij is heerlijk! De plakjes avocado die erop liggen, kunnen me bekoren! Binnenin zit er paling. Wat mij betreft, mag deze special wel blijven!

Sommige gerechten waaronder de sashimi kun je bestellen met een fikse meerprijs (van 4 tot 13 euro). Dit is jammer en daarom besluiten we deze ook niet te nemen.
Wat we wel nemen, zijn enkele grillgerechten. De zalm teriyaki bijvoorbeeld, die vindt mijn vriend erg goed! Het was een mooie portie en werd goed gebakken.
Verder proberen we de bief met zwarte peper en de ossenhaas. Deze laatste werd in reepjes gesneden maar was vrij taai gebakken. De blokjes bief waren wel heerlijk! Verder proefden we ook de haai. Heel apart maar niet zo ons ding.

De gefrituurde garnalen mochten iets krokanter. De vleespasteitjes waren lekker!
Net als de courgette… heerlijk met dat zoete sausje!
De eendsalade was lauwwarm en smaakte prima.
Na de salade met zalm (weinig vis!) aten we nog enkele gunkans. De gunkan met krab vond ik wat raar smaken. De gunkan met viseitjes en maïs waren wel lekker.

Als afsluiter bestelden we nog een bolletje ijs en lychees.

Lekker!

  • de temaki’s zijn heerlijk smeuïg en goed gevuld
  • uitgebreid aanbod aan sushi
  • lekkere biefblokjes met zwarte peper
  • vriendelijk personeel

Niet zo lekker!

  • sashimi tegen fikse meerprijs
  • krabsalade op de gunkan had een raar smaakje
  • de tafeltjes staan te dicht bij elkaar

8enhalf

Extra noot: Na het typen van dit verslag (op 18 februari 2017) zien we later op de site een bericht verschijnen dat het aanbod met sushi uitgebreid werd. De crispy maki, tori maki en ebi chili werden onder andere toegevoegd aan de kaart. Wat mij betreft een prima plan! Ook wij misten de crispy en tori maki in het aanbod. Voor de liefhebbers van de desserts is er nu een uitgebreid dessertbuffet.

Miishi, Korenmarkt 5, Weert, http://misshisushi.nl/

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s