Ingrediënten:
- 4 afbakbroodjes
- 400 gram gehakt
- 1 rode paprika
- 1/2 kleine courgette
- 1 ui
- 1/2 prei
- 1/4 dikke peen
- 150 gram champignons
- 2 stengels bosui
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 theelepel knoflookpuree
- 1 flinke koffielepel Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, tijm, basilicum)
- 1 theelepel ras el hanout
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 100 gram gemalen kaas
- zout
- peper
- klontje boter of een scheut olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de paprika, courgette, peen en ui in kleine blokjes.
- Snijd de prei en bosui in dunne ringen.
- Snijd de champignons in dunne schijfjes.
- Verwarm een diepe pan met wat boter of olijfolie. Bak hierin de ui glazig aan met de knoflookpuree.
- Kruid met de Italiaanse kruiden, ras el hanout en de speculaaskruiden.
- Voeg de peen, paprika en courgette toe. Roer het goed door elkaar, gedurende een 4-tal minuten.
- Voeg dan de prei, champignons en bosui toe. Roer eventjes door.
- Doe er de tomatenblokjes bij. Roer goed om en zet nu het vuur lager.
- Laat dit nu zo’n 12 minuten zachtjes pruttelen. Roer tussendoor.
- Kruid met wat peper en zout naar smaak.
- Vul elke baguette met het gehaktmengsel.
- Strooi er gemalen kaas over.
- Werk af met een paar plakjes pancetta.
- Zet nu zo’n 10 minuten in de oven.