Gevuld stokbrood met gehakt

img_8224

Ingrediënten:

  • 4 afbakbroodjes
  • 400 gram gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1/2 kleine courgette
  • 1 ui
  • 1/2 prei
  • 1/4 dikke peen
  • 150 gram champignons
  • 2 stengels bosui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel knoflookpuree
  • 1 flinke koffielepel Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, tijm, basilicum)
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 100 gram gemalen kaas
  • zout
  • peper
  • klontje boter of een scheut olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de paprika, courgette, peen en ui in kleine blokjes.
  • Snijd de prei en bosui in dunne ringen.
  • Snijd de champignons in dunne schijfjes.
  • Verwarm een diepe pan met wat boter of olijfolie. Bak hierin de ui glazig aan met de knoflookpuree.
  • Kruid met de Italiaanse kruiden, ras el hanout en de speculaaskruiden.
  • Voeg de peen, paprika en courgette toe. Roer het goed door elkaar, gedurende een 4-tal minuten.
  • Voeg dan de prei, champignons en bosui toe. Roer eventjes door.
  • Doe er de tomatenblokjes bij. Roer goed om en zet nu het vuur lager.
  • Laat dit nu zo’n 12 minuten zachtjes pruttelen. Roer tussendoor.
  • Kruid met wat peper en zout naar smaak.
  • Vul elke baguette met het gehaktmengsel.
  • Strooi er gemalen kaas over.
  • Werk af met een paar plakjes pancetta.
  • Zet nu zo’n 10 minuten in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s