Rijstschotel met kip

img_20160907_173609_resized
Ingrediënten:

  • 400 gram wilde rijst
  • 500 gram kipfilet
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroenten (ui, courgette, wortel, prei en rode paprika)
  • 3 stengels bosui
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 eetlepel gedroogde gemalen kokos
  • 2 cm verse gember, geraspt.
  • 1,5 koffielepel Thai Red Curry kruiden (Jonnie Boer)
  • flinke scheut olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de kipfilet in grove stukken en doe ze in een kom.
  • Leg de kip in olijfolie, de Thai Red Curry kruiden, kokos en gember. Marineer dit minstens een halfuur tot uur.
  • Snijd de bosui in ringen.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking en giet af.
  • Verwarm een wok en bak de kip lichtjes aan.
  • Voeg de roerbakgroenten toe en roer dit gedurende een 3-tal minuten.
  • Voeg dan de bosui toe en roer nog eens een 2-tal minuten.
  • Voeg op het laatste de rijst en zongedroogde tomaatjes toe.
  • Roer dit goed om.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s