Rijstschotel met kip

img_20160907_173609_resized
Ingrediënten:

  • 400 gram wilde rijst
  • 500 gram kipfilet
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroenten (ui, courgette, wortel, prei en rode paprika)
  • 3 stengels bosui
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 eetlepel gedroogde gemalen kokos
  • 2 cm verse gember, geraspt.
  • 1,5 koffielepel Thai Red Curry kruiden (Jonnie Boer)
  • flinke scheut olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de kipfilet in grove stukken en doe ze in een kom.
  • Leg de kip in olijfolie, de Thai Red Curry kruiden, kokos en gember. Marineer dit minstens een halfuur tot uur.
  • Snijd de bosui in ringen.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking en giet af.
  • Verwarm een wok en bak de kip lichtjes aan.
  • Voeg de roerbakgroenten toe en roer dit gedurende een 3-tal minuten.
  • Voeg dan de bosui toe en roer nog eens een 2-tal minuten.
  • Voeg op het laatste de rijst en zongedroogde tomaatjes toe.
  • Roer dit goed om.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s