Tomaten couscous soep

Dit recept ontving ik in de box van Arab Food Lovers. Het werd geschreven door Nadia Zerouali.

In het recept maken ze gebruik van een stukje verse gember. Ik heb deze vervangen door een eetlepel gembersiroop. De koriander werd vervangen door platte peterselie.
Opgelet: deze soep is erg pittig! Hou je van minder pittig, halveer de hoeveelheid dan.

1-IMG_9766

Ingrediënten:

  • 1 potje Aïcha tomatenpuree (120 gram)
  • 2 eetlepels Rabda ras el hanout
  • 200 gram Yamna tomatencouscous
  • 2  eetlepels Mina rode harissa (voor mij was dit te pittig!)
  • 1/2 bosje verse platte peterselie
  • 2 witte uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Snijd de uien in halve ringen.
  • Pers de knoflook fijn.
  • Verwarm een kookpot met wat olijfolie.
  • Bak de ui en de knoflook enkele minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en ras el hanout toe. Bak kort mee.
  • Voeg 1,5 liter water toe. Roer goed door en kruid met peper en zout.
  • Laat zo’n 10-tal minuten zachtjes koken.
  • Voeg de couscous toe en laat enkele minuten koken tot het gaar is.
  • Breng de soep op smaak met de harissa.
  • Versnipper de peterselie door de soep.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s