Ik maakte gebruik van een zakje aardappelpuree van Maggi.
Natuurlijk kun je de aardappelpuree ook zelf maken. Dit doe je door 1,2 kg kruimige aardappelen te schillen en in gelijke grootte te snijden. Kook ze gedurende 15 à 20 minuten in een ruime kookpot. Giet af. Pureer ze fijn met een stamper. Voeg een flinke scheut melk toe, een eetlepel boter en kruid naar smaak met peper en zout.
Ingrediënten (ongeveer 26 balletjes):
- 1 zakje aardappelpuree (Maggi, naturel) + 300 ml melk + 350 ml water
- 100 gram gerookte bacon
- 4 eetlepels gemalen oude kaas
- 1,5 eetlepel parmezaanse kaas
- 8 plakjes cheddarkaas, in stukjes gesneden
- 4 eieren
- 1 theelepel cayennepeper
- 200 gram paneermeel
Bereiding:
- Verwarm de frituurpan op 180 graden.
- Bak de bacon krokant in een braadpan. Knip of snijd ze dan in stukjes.
- Kluts de eieren los in een kommetje.
- Zet ook een kommetje klaar met paneermeel.
- Maak de aardappelpuree volgens de aanwijzingen van de verpakking.
- Roer er nu alle kaas en spekjes doorheen.
- Kruid met de cayennepeper en roer nog eens stevig.
- Rol nu balletjes van ongeveer 5 cm breed.
- Rol nu elk balletje door het ei en dan door het paneermeel.
- Herhaal deze stappen nog een keer om een mooie korst te krijgen.
- Leg de balletjes nu per 4 à 6 in een mandje.
- Frituur ze nu gedurende 2 minuten tot ze krokant zijn.
Lijkt me heerlijk! Toevallig laatst voor het eerst zelf kaaskroketten gemaakt, maar deze balletjes met bacon lijken me echt super smakelijk.
Oh ja…kaaskroketten zijn ook altijd heerlijk!
De kaaspuree balletjes moet je maar eens proberen. Ze waren echt geslaagd! Ik hoor graag wat jij ervan vond.
Hmmmmm Girl it looks Delicious!!!!
Dat ik wil ik ook wel eens proberen. Thnx for Sharing!
Liefs, Miss B.
You’re welcome! 😉
En helemaal niet moeilijk. Anders begon ik er zelf ook niet aan! 😊
Hahahaha Okok …dan moet het me wel 😄😛