Ingrediënten:
- 350 gram mini-penne
- 1 kleine broccoli
- 1 rode paprika
- 1 kleine courgette
- 250 gram champignons
- 2 dikke kipfilets
- 1 koffielepel knoflookpuree
- 1 theelepel kerriepoeder
- 100 gram gemalen kaas
- 200 gram crème fraîche
- peper
- olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
- Snijd de kipfilet in stukjes van 4 bij 4 cm.
- Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Snijd de courgette in dunne halve schijfjes.
- Snijd kleine roosjes van de broccoli.
- Snijd de champignons in vier stukken.
- Verwarm een diepere pan met wat olijfolie.
- Bak de kippenblokjes met kerriepoeder en knoflookpuree. Bak ze rondom bruin en haal ze uit de pan. De binnenkant hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Zet even aan de kant.
- Neem dezelfde pan. Doe er een beetje olijfolie in.
- Roerbak de broccoli, paprika, champignons en courgette. Doe dit zo’n 5-tal minuten.
- Voeg de kip toe. Roer nog even goed om.
- Roer er dan de pasta doorheen.
- Roer de crème fraîche door de schotel.
- Kruid bij met peper naar smaak.
- Doe dit mengsel in een ovenschotel.
- Strooi er de gemalen kaas overheen.
- Zet zo’n 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Een gedachte over “Ovenschotel met kip en pasta”