Op het einde van elke maand post ik altijd een blogrecept voor de Foodblogswap.
Ik heb eigenlijk nog nooit een FBS gemist, sinds ik weet heb van het bestaan.
En voor degenen die het nog niet wisten…ik mag hem ook elke maand organiseren.
Dat is natuurlijk erg leuk maar er is een nadeel… het verrassingseffect (van welk blog mag ik deze maand koken?) is er niet! Want ik bepaal wie van wie kookt.
Deze maand kookte ik van Taste Our Joy!
Eigenlijk mocht ik er vorige maand al van koken maar door een fout in de indeling ging dat niet meer door. Dan maar tijdens deze maand april.
Taste Our Joy is het blog van twee dames, Irene en Joyce. Het zijn twee vriendinnen die één passie hebben. Je raadt het al: food!
Het lezen van hun lijstje culinaire woorden vond ik leuk. Ze houden beiden van Italiaans eten en chocolade. Voor het woord ‘croquembouche’ moest ik wel even mijn vriend ‘Google’ inschakelen. Maar nu weet ik dat het een toren van soesjes is. Ziet er ook mooi uit en zal vast heerlijk smaken!
Hun mening over kaas, noten en spruitjes deel ik niet. Want dat vind ik nu net allemaal echt lekker! 🙂
Maar nu het recept… ik ben dol op asperges! Dus is het ook een recept met deze groente geworden. Geen witte asperges (die er oorspronkelijk wel inzaten) maar groene!
Het recept van de aspergesalade werd nog geen week geleden door Joyce online gezet.
Ik zag het en dacht… mmm!
Ik heb eigenlijk altijd moeite om sausjes te bedenken voor salades. Mijn vriend heeft een grote liefde voor de pot mayonaise en vriendlief moet je dan natuurlijk ook vaak vertroetelen met zijn geliefde sausje.
De aspergesalade van Joyce is er eentje met mosterd, azijn en olie.
En zo heb ik dat ook toegepast.
De gekookte ham werd vervangen door serranoham. Ik voegde ook nog stukjes brie toe. Een lekker gerechtje voor een lentedag!
Maar ik moet eerlijk bekennen… vriendlief vroeg toch naar de mayonaise. 🙂
Ingrediënten:
- 1 kg vastkokende krieltjes
- 100 gram groene aspergetips
- 4 eieren
- handvol rucola
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 eetlepels rode wijnazijn (of dragon azijn)
- 7 eetlepels walnootolie (of olijfolie)
- 80 gram serranoham
- 100 gram brie
- zout
- peper
Bereiding:
- Kook de krieltjes in zo’n 15 minuten gaar. Giet af en laat ze afkoelen. Snijd ze eventueel in gelijke grove stukken.
- Kook de eieren zo’n 4-tal minuten. Laat ze daarna afkoelen en pel ze.
- Snijd het onderste stukje van de asperges en kook ze in 3 à 4 minuten gaar. Laat ook deze afkoelen.
- Maak nu een dressing door de mosterd, azijn en olie te mengen in een kommetje.
- Doe de krieltjes in een grote kom en roer er de dressing door.
- Snijd de eieren in stukjes en meng ze door de krieltjes.
- Snijd de asperges door de helft en voeg ze toe.
- Roer er de rucola doorheen.
- Kruid nu nog met wat peper en zout naar smaak.
- Snijd de brie in repen. En daarna in grove stukken.
- Werk af met de plakjes serranoham en brie.
Oooh, ziet er echt superlekker uit! De brie lijkt ons ook een heerlijke toevoeging!