Ingrediënten (voor 12 mini pizza’s):
- 2 rollen rechthoekig pizzadeeg (bijvoorbeeld Tante Fanny)
- 1 potje truffelpesto (Costa Ligure)
- 1 grote rode paprika
- 2 (rode) ui
- 4 schijfjes schouderham OF 150 gram gegaarde kipfilet provençaalse kruiden (AH)
- 100 gram gemalen kaas
- gedroogde oregano
- gedroogde peterselie
Bereiding:
- Verwarm de oven op 190 graden.
- Leg een vel bakpapier op twee bakplaten.
- Snijd elke rol pizzadeeg in 6 vierkanten/rechthoeken.
- Leg ze uit elkaar op de bakplaat.
- Snij de ui en paprika in kleine blokjes.
- Snijd de schouderham in hele dunne reepjes of de kipfilet in kleine stukjes.
- Strijk een koffielepel pesto over het pizzadeeg.
- Beleg nu met de paprika, rode ui en ham.
- Strooi er de gemalen kaas overheen.
- Strooi er nog een beetje oregano en peterselie overheen.
- Zet nu zo’n 18 minuten in de oven.