Omelet rolletjes

1-IMG_9150

Ingrediënten (voor 3 omeletten):

  • 160 gram gedroogde tomaten (plastieken bakje in de koeling van AH, bij andere tapas)
  • 2 volle eetlepels mayonaise
  • kleine hoeveelheid rucola
  • 15 à 18 plakken schouderham of kalkoenfilet per omelet (naargelang de grootte)
  • 9 eieren (medium)
  • peper
  • zout
  • boter

Bereiding:

  • Kluts voor elke omelet 3 eieren in een kommetje. Kruid met peper en zout.
  • Verwarm een pan met boter. Giet het eiermengsel in de pan en laat rustig bakken. Draai na enkele minuten even om. Laat de omelet dan helemaal afkoelen op een stukje keukenpapier. Dep het overtollige vet even weg.
  • Hak de gedroogde tomaten en de mayonaise een 5-tal seconden in de hakmolen.
  • Smeer deze mayonaise dan over de omelet.
  • Leg er de plakken ham of kalkoenfilet overheen, in een soort bloemvorm.
  • Leg er nu wat rucola overheen.
  • Rol de omelet nu heel strak op tot een lange rol.
  • Rol er huishoudfolie rondom en trek strak aan tot een stevige rol.
  • Zet nu minstens 2 uren in de koelkast.
  • Rol de folie van de omelet.
  • Steek er nu om de 4 centimeter een tandenstoker in en snijd met een scherp mes mooie schijfjes.

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Omelet rolletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s