Ingrediënten:
- 600 gram voorgekookte krieltjes
- 3 kipfilets
- 400 gram champignons
- 1 ui
- 1 kleine courgette
- 2 rode paprika’s
- 250 gram crème fraîche
- 100 gram gemalen kaas
- peper
- zout
- braadboter
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Verwarm een pan met wat boter en bak hierin de krieltjes bruin aan. Zet het vuur daarna wat lager om de krieltjes te doen garen. Ik zet dan altijd een 5-tal minuten een deksel op de pan.
- Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes van 5 x 5 cm.
- Snijd de champignons elk in vier stukken.
- Snijd de ui fijn.
- Snijd de courgette in dunne halve schijfjes.
- Snijd de paprika in blokjes.
- Verwarm een diepere hapjespan met wat braadboter.
- Bak hierin de kippenblokjes bruin aan. Kruid ze een beetje met peper en zout.
- Voeg dan het uitje toe. Bak dit glazig aan.
- Voeg nu de paprika, courgette en champignons toe. Roer alles goed door elkaar voor zo’n 5-tal minuten.
- Roer er nu de krieltjes voorzichtig doorheen.
- Kruid bij met peper en zout naar smaak.
- Roer er de crème fraîche doorheen.
- Doe alles in een ovenschaal en werk af met gemalen kaas.
- Zet de ovenschaal zo’n 12 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Ziet er heerlijk uit!
Dank je wel!
Ziet er inderdaad heerlijk uit. Alleen wat zwaar naar vetten. Is de crème Fraiche noodzakelijk voor een ” nis” gerechtje?
Zoals mijn blog laat zien, staan hier gerechten die gezond zijn maar ook minder gezond. De crème fraîche zorgt voor wat binding tussen de ingrediënten. Op zich kun je deze ook weglaten maar dan zou ik wel iets meer kruidig toevoegen.
Bedankt voor je reactie. In ieder geval is het inspirerend.
Het was heerlijk en wordt hier zeker nog eens gemaakt! Dank u wel!
Wat een leuke reactie! Dank je! Fijn dat het zo goed gesmaakt heeft.
Voor hoeveel personen is dit recept ?
Hier kunnen 4 volwassenen prima van eten! 🙂