La Casita – Voorschoten

Afgelopen weekend logeerden we een nachtje bij de Bed & Breakfast ‘La Casita’ in Voorschoten.
Onder deze B&B ligt ook een tapasrestaurant. Dat komt goed uit want mijn vriend en ik houden wel van een lekker tapashapje.

We kregen een tafeltje, met een knusse bank, tegenover de bar.
Er hangt een gezellige en warme sfeer in het restaurant. Het is erg druk dus zijn we blij dat we zo, last minute,nog een tafeltje konden reserveren.
Je kunt hier kiezen voor een 3-gangenmenu, onbeperkt tapas eten of de tapas afzonderlijk bestellen als je niet zo’n grote eter bent.

In het begin verliep het ietwat moeizaam. Het duurde even voordat we een kaart kregen en de eerste gerechtjes opgenomen werden.
Maar vanaf die eerste bestelling verliep alles vlot en vriendelijk. De gerechten kwamen vlug op tafel en er werd steeds duidelijk uitgelegd wat het gerechtje was.
Het proeven kon beginnen…


Zo aten we allerlei gerechtjes met brood.
Het brood met aioli was om te smullen! Een heerlijk sausje!
De plank met diverse belegde stukjes stokbrood was ook heerlijk. De tapenade was best kruidig maar de ham zwakte die kruidige smaak wat af. Mijn vriend vond de zalm en tonijnsalade ook erg smakelijk.

In de tweede ronde aten we twee verschillende kroketjes. De ene met geitenkaas en spinazie, de andere met ibericoham. Hierbij kregen we nog een potje sambalmayonaise. Deze mayonaise zat bij verschillende gerechtjes die we bestelden.
De smaak van de ham zat er zeker in. De kroketjes waren mooi krokant gefrituurd en goed gevuld. In de kroketjes met de geitenkaas was de typische geitenkaassmaak ver te zoeken. De spinazie overwon duidelijk.
Het kommetje tortillachips met gehakt was heerlijk.
Net zoals de plakjes serano- en ibericoham die we op het plankje kregen. We bestelden ook nog een bordje met heerlijke kalfsmuis, oftewel vitello tonnato.

Als voorlaatste ronde bestelden we hamburgertjes, empanadas met gehakt, uienringen en kippenvlees met een sausje van knoflook en citroen.
De hamburgertjes waren mals gebakken, net als het kippenvlees.
De uienringen waren weer perfect gefrituurd. Ook hierbij kreeg ik de sambalmayonaise.
De empanadas werden gevuld met rundergehakt maar bij dit gerechtje moesten we allebei enorm wennen aan de smaak.

1-DSCN8015

Als laatste wilden we toch nog graag de gamba’s en groene asperges proeven. Hoewel onze buiken achteraf wel erg strak stonden, hebben we hier geen spijt van gehad. De knoflookolie was erg lekker! Fijn dat er zoveel verse peterselie in lag. Dit was heerlijk om te dippen.
De groene asperges werden beetgaar geserveerd met een tikkeltje zeezout erop. Jammie!

Lekker!

  • vriendelijk personeel
  • genieten zonder tijdslimiet en met een onbeperkt aantal rondes
  • leuk gepresenteerde gerechten
  • gezellige sfeer in het restaurant
  • mooie producten

Niet zo lekker!

  • bij de kroketjes ontbrak de geitenkaassmaak

9enhalf

La Casita, Voorstraat 18, Voorschoten, http://www.la-casita.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s