GETEST: kaasplankje -Kaasuitkollum.nl

 

Een tijdje geleden kreeg ik een mail vanuit het hoge noorden van Nederland, van
(web)winkel ‘Kaasuitkollum‘.
Hier verkopen ze meer dan 100 verschillende kazen, die je vanuit Nederland thuis kunt laten bezorgen. Deze webshop bestaat al enkele jaren.
Maar de familie Van der Veen houdt zich al tientallen jaren bezig met kaas.

Omdat ik zo enthousiast was, kreeg ik een kaasplankje thuisgestuurd met 5 stukjes kaas. Ik liet me verrassen maar vertelde dat mijn voorkeur vaak uitgaat naar de jongere kaas.

Een paar dagen later kreeg ik mijn kaasplankje toegestuurd. Hoe ze de kaas precies verpakken en verzenden lees je op deze pagina van hun webshop.
Mijn kaasplankje werd stevig en vacuüm verpakt. Ik liet mijn plankje een paar dagen in de koelkast liggen voordat ik hem ging proeven.

Mijn plankje bestond uit 5 verschillende kaasjes. Ik kreeg nog wat uitleg van de kaasboer in mijn mailtje. Deze deel ik graag met jullie. Verder laat ik natuurlijk ook graag weten wat wij (mijn vriend en ik) ervan vonden.

 • Boerenkaas Grove Olijf Tomaat: Deze boerenkaas kreeg een gouden award in zijn klasse. Er werd grotere stukken olijf en tomaat toegevoegd.
  –> Deze stukjes zie je duidelijk zitten. De kaas is mooi zacht van smaak, brokkelt niet en kun je goed snijden. Dit kaasje doet je dromen. Het neemt je in gedachten mee naar Italië. Wij vonden hem erg lekker!
 • Boer.n Trots Bospaddenstoel: Dit is een gekarameliseerde kaas. Dit wil zeggen dat ze meerdere malen gewassen wordt met honing of karamel. Hierdoor krijgt die een zoetere smaak en krijgt de korst een mooie kleur. Op de World Cheese Award kreeg hij de titel ‘Super Gold’.
  –> Deze kaas bestaat uit stukjes champignons, eekhoorntjesbrood, ringboleet, kastanje en bieslook. Deze kaas was wat brokkelig toen we hem sneden. Na het proeven las ik pas de beschrijving van de kaasboer. De zoete smaak was ons niet opgevallen. De stukjes paddenstoel hadden we zelf ook niet opgemerkt. Wij vonden hem een beetje vergelijkbaar met de ‘Boerenkaas Grove Olijf Tomaat’, vooral wat gekruid van smaak, ietwat pittig zelfs.
 • Stolwijcker Boerenkaas: Dit is een echte klassieke kaas, gemaakt met kaasdoeken in houten vaten.
  –> Bij de nasmaak kwam het pikantere smaakje inderdaad naar boven. Het is ook kaasje dat je makkelijk kunt snijden.
 • Onze Belegen ùt Kollum: Dit is het paradepaardje van de kazen uit Kollum. Deze kaas werd 16 maanden gerijpt op houten planken en met de hand gedraaid.
  –> Deze kaas kun je makkelijk snijden en proeft heel romig. Ik vond hem erg lekker om zo te snacken.
 • 20% Veenlight Belegen: Deze kaas bevat minder vet en heeft een licht pikante smaak. Deze past in een gezond menu omdat het minder vettig is dan de 48+ Goudse kaas.
  –> Deze kaas had een volle smaak. Het verbaasde ons achteraf om te lezen dat deze minder vet zou bevatten dan de kazen die we normaal eten. Dit proef je helemaal niet en dat is erg fijn!

Onze favoriete smaak van dit kaasplankje was de Boerenkaas Grove Olijf en tomaat. Een kaas met kruiden erin verwerkt, zouden we zelf niet vlug durven kiezen. Maar dit heeft ons positief verrast! De olijf- en tomatensmaak zit er duidelijk in maar is niet overdreven aanwezig. Het smaakt niet te zwaar.
Van de kaas zonder kruiding kozen we de Veenlight kaas. Een lekkere kaas, vol van smaak en toch minder vet.

Ben jij overtuigd van deze heerlijke kazen en wil jij ook graag eens een unieke kaas bestellen? Ga dan zeker eens naar hun webshop. Om jouw borrelavond helemaal compleet te maken, kun je hier ook terecht voor noten en worst.

www.kaasuitkollum.nl

www.kaeseholland.de

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s