Zoete aardappelstamppot met boerenkool

1-IMG_8146

Ingrediënten:

  • 4 grote zoete aardappelen
  • 400 gram boerenkool (met paprika, rode ui en rode peper)
  • 1 theelepel baharat (Jonnie boer kruiden)
  • 1 appel
  • zout
  • boter
  • Parmezaanse kaas vlokken

Bereiding:

  • Kook de boerenkool zo’n 25 minuten. Giet dan af.
  • Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  • Kook ze zo’n 20-tal minuten tot ze gaar zijn. Giet dan af.
  • Snijd ondertussen ook een appeltje in grove stukken.
  • Verwarm een pannetje met een beetje boter en bak de appel twee minuten op.
  • Pureer de zoete aardappel met de pureestamper.
  • Kruid bij met wat zout en Baharat kruiden.
  • Roer er de boerenkool en appel doorheen.
  • Werk af met wat kaasvlokken.

 

Advertenties

Een gedachte over “Zoete aardappelstamppot met boerenkool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s