Zoete aardappelstamppot met boerenkool

1-IMG_8146

Ingrediënten:

  • 4 grote zoete aardappelen
  • 400 gram boerenkool (met paprika, rode ui en rode peper)
  • 1 theelepel baharat (Jonnie boer kruiden)
  • 1 appel
  • zout
  • boter
  • Parmezaanse kaas vlokken

Bereiding:

  • Kook de boerenkool zo’n 25 minuten. Giet dan af.
  • Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  • Kook ze zo’n 20-tal minuten tot ze gaar zijn. Giet dan af.
  • Snijd ondertussen ook een appeltje in grove stukken.
  • Verwarm een pannetje met een beetje boter en bak de appel twee minuten op.
  • Pureer de zoete aardappel met de pureestamper.
  • Kruid bij met wat zout en Baharat kruiden.
  • Roer er de boerenkool en appel doorheen.
  • Werk af met wat kaasvlokken.

 

Advertenties

One thought on “Zoete aardappelstamppot met boerenkool

  1. Pingback: 10 verrassende boerenkool recepten - The Health Issue

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s