Stoofvlees in rode wijn

1-IMG_8532

 

Ingrediënten:

  • 1,2 kilogram runderstoofvlees
  • 75 centiliter zoete rode wijn (vb. flaminco)
  • 2 grote uien
  • 400 gram champignons
  • 1 kruidenbuiltje (7 takjes gedroogde tijm + 2 blaadjes laurier)
  • peper
  • zout
  • 8 kruidnagels
  • 15 jeneverbessen
  • boter

Bereiding:

  • Snijd de uien in halve ringen.
  • Snijd de champignons in dikke plakken.
  • Verwarm een braadpan met wat boter. Bak de ui daarin glazig aan.
  • Voeg dan de champignons toe en bak ze nog even voor een 3-tal minuten. Schep de uien en champignons uit de pan en houd ze apart.
  • Snijd het vlees in gelijke, kleine stukjes (ongeveer 2,5 x 2,5 cm).
  • Kruid het vlees met peper en zout.
  • Verwarm dezelfde pan met wat boter en bak het vlees bruin aan.
  • Blus het dan met de rode wijn.
  • Doe de kruidnagels, jeneverbessen en het kruidenbuiltje bij het vlees.
  • Zet het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het zo’n 2,5 uur pruttelen. Roer er af en toe door en kijk of er voldoende vocht in zit. Je kunt eventueel tussendoor wat water toevoegen.
  • Haal er de kruidnagels en jeneverbessen uit.
  • Roer het maïszetmeel even los in een beetje water.
  • Roer dit, beetje bij beetje, door het stoofvlees. De saus zal nu indikken.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s