Croissant pudding

1-IMG_8559

Ingrediënten:

  • 2 grote croissants
  • 175 ml slagroom
  • 50 ml melk
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • scheutje water

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Scheur de croissants stuk en leg ze in het ovenschaaltje.
  • Doe suiker en een scheutje water in een pannetje. Schud het even (niet roeren!) zodat goed verdeeld.
  • Verwarm dit suikermengsel op een redelijk hoog vuurtje, schud het pannetje af en toe even en laat het mengsel karameliseren. Het suikermengsel krijgt dan een mooi goudbruin kleurtje. Dit kan zo’n 3 à 5 minuten duren.
  • Neem het pannetje van het vuur en klop met een garde de room en melk erdoorheen.
    De suiker zal mogelijk weer hard worden door het koude mengsel. Maar blijf vooral roeren en zet het pannetje weer op een matig vuurtje. De suiker zal weer vloeibaar worden.
  • Neem het pannetje van het vuurtje en klop de eieren er al roerend doorheen.
  • Giet dit mengsel dan meteen over de croissants in de schaal.
  • Zet dit schaaltje zo’n 20 minuten in de oven.

Dit gerechtje is oorspronkelijk van Nigella Lawson.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s