Spitskoolstamppot

1-IMG_8262

Ingrediënten:

  • 1 spitskool
  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel boter + beetje extra
  • scheut melk
  • 80 gram uitgebakken spek
  • 60 gram gemalen kaas

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de aardappelen en verdeel ze in gelijke stukken.
  • Kook ze zo’n 20 minuten en giet daarna af.
  • Snijd de spitskool in reepjes. Verwijder de hardere kern.
  • Verwarm een pan met wat boter. Voeg beetje bij beetje de spitskool toe en roerbak tot hij gaart.
  • Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper.
  • Voeg de boter en melk toe. Pureer goed.
  • Kruid flink met peper, zout en nootmuskaat.
  • Roer de spitskool door de aardappelen.
  • Doe de stamppot in een ovenschaal.
  • Knip (of snijd) de spekjes door de helft en leg ze bovenop de schotel.
  • Werk af met de kaas en zet de schotel zo’n 10 minuten in de oven.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s