Ingrediënten:
- 6 sukadelappen
- 3 flesjes Postel dubbel bier (ander donker bier kan natuurlijk ook)
- 2 dikke uien
- 3 plakken peperkoek
- 3 flinke eetlepels appelstroop
- boter
- peper
- zout
Bereiding:
- Snijd de uien in dunne ringen.
- Verwarm een pan met wat boter en bak de uien glazig. Houd ze dan aan de kant.
- Kruid het vlees goed met peper en zout.
- Verwarm dezelfde pan met boter en bak de sukadelappen op een hoog vuur bruin aan.
- Zet het vuur lager en giet er de flesjes bier bij. Doe het deksel op de pan. Laat het vlees zacht sudderen, voor zo’n 2 uurtjes. Roer af en toe om en kijk of er voldoende vocht aanwezig blijft. Vul anders een beetje bij met wat water.
- Voeg nu de peperkoek en appelstroop toe. Laat nog een kwartiertje sudderen. De saus zou nu dikker moeten zijn.
- Roer tenslotte nog eens goed om en voeg de uien toe.
Dit gerecht doet mee met het Foodblogevent op ‘Samen Bourgondisch’, met als thema ‘Eten waar je blij van wordt’.
Een gedachte over “Sukadelappen met uien”