Ingrediënten:
- 300 gram speltvlokken (of havermout)
- 50 gram sesamzaadjes
- 100 gram amandelen
- 50 gram hazelnoten
- 50 gram pinda’s
- 50 gram gedroogde banaan
- 50 gram rozijnen
- 100 gram kokosvlokken
- 50 gram gemalen kokos
- 5 eetlepels agavesiroop (of honing)
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 150 gram gedroogde vijgen, in reepjes gesneden
Bereiding:
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Neem een grote kom en doe daarin de speltvlokken.
- Nu doe je er alle ingrediënten noten en vruchten bij behalve de rozijnen en gedroogde vijgen.
- Roer er de zonnebloemolie en agavesiroop doorheen.
- Doe alles in een ovenschaal of bakplaat.
- Zet dit nu zo’n 35 minuten in de oven. Roer er om de 10 minuten even doorheen.
- Laat het geheel afkoelen en roer er de rozijnen en gedroogde vijgen doorheen.
Bewaar de granola in een afgesloten pot.
Eens zelf granola maken staat ook nog op men lijstje! Handig recept 🙂
Erg lekker. En net wat lekkerder dan gewone muesli, vind ik. Dank je voor jouw reactie!