Granola

1-IMG_8057

Ingrediënten:

  • 300 gram speltvlokken (of havermout)
  • 50 gram sesamzaadjes
  • 100 gram amandelen
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram pinda’s
  • 50 gram gedroogde banaan
  • 50 gram rozijnen
  • 100 gram kokosvlokken
  • 50 gram gemalen kokos
  • 5 eetlepels agavesiroop (of honing)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 150 gram gedroogde vijgen, in reepjes gesneden

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 160 graden.
  • Neem een grote kom en doe daarin de speltvlokken.
  • Nu doe je er alle ingrediënten noten en vruchten bij behalve de rozijnen en gedroogde vijgen.
  • Roer er de zonnebloemolie en agavesiroop doorheen.
  • Doe alles in een ovenschaal of bakplaat.
  • Zet dit nu zo’n 35 minuten in de oven. Roer er om de 10 minuten even doorheen.
  • Laat het geheel afkoelen en roer er de rozijnen en gedroogde vijgen doorheen.

Bewaar de granola in een afgesloten pot.

Advertenties

2 gedachtes over “Granola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s